Gizem111 ilk doğumum 2 cm açılmam vardı suyum geldiği gibi sancı yok bir şey yok korkumdan heme gitmiştim 2 saat sadece durdum hastanede 2 saat sonra sancılarım başladı. Adet sancısı gibi ama 2-3 katı bele ve vajinaya sıkma gibi bir his geliyor. Önemli olan açıklığı artıracak poziyon hareketler etmek. Zaten çatala alındıktan sonrasi birkaç tüm gücünle ıkınma ile doğum gerçekleşiyor ve o an dünyanın en hafif insanı hissediyorsunuz. Bu benim ikinci gebeliğim düzenli sancilarım da vardı ama sıcak duş alınca bir rahatlama geldi hastanede de suyum gelmediği için açılma da cüzi 1 cm dedikleri için geri çıktım. Şuan 2 cm açılmam ve sızıntı suyum geliyor. Doğum her an olabilir lakin önemli olan kendinizi korkutmadan ve çevreyi duymayarak hayırlısını dilemek. Doğum hakkında daha çok bilgi, hareket, açılmayı ne kolay yapar vs isterseniz detaylı şekilde anlatabilirim. Sezeryan da olsa normal da olsa hepsi de zor başlı başına anne olmak zor ama imkansız değil. Rabb’im bize böyle mucizeler nasip ediyor ve karşılığında sevabını kazanıyoruz. 🥹❤️