38+2 de normalde çatı muayenemiz vardı. Ama 3 gündür aynı saatlerde başlayan minik kasilmalarim vardı. Gece oldu. Benim hafif kanamam oldu. Öyle sümüksü filan de değildi. Bildiğiniz canlı kırmızı adetin başlamasi gibi olan. Hiç telaşa kapılmadan eşime söyledim. Zaten olağandışı bişey yoktu sabaha kadar beklemek istedim. Yattım tabi heyacndan uyumadım. Gece 3 gibi agirlarim biraz daha artmıştı. Fakat ben 3 ten 5 e kadar uyumuşum. Saat 5 te uyandım. Kasilmalarim diye uygulama kullanıyordum onu yapmaya başladım. Gece 35 dk da düzensizdi. Daha sonra 25 dk ya düştü 10 dk ya düştü. 7 ye düştü. 5 e düştü. Eşime dedim kalk artık gidebiliriz. Hazırlandım çıktık saat 7 de hastaneye vardık. Nöbetçi doktor a anlattım durumu bı nst ye gir bide muayene edeyim açıklık varmı bı görelim dedi. Muayene etti benim kanamam devam ediyordu. 3 4 cm açıklığın var sen 3 saate doğum yaparsın dedi. İlk doğum olacak olmasına rağmen çok iyi acilmayla gelmişsin dedi. Nst ye girdim orda da düzenliydi. Hastane yatisim yapıldı ağrıların kasılmalarin artmasını bekledik. 2 saat sonra tekrar bı açıklık bakıldı. 7 cm e ulaşmıştı. Doktorumu aradilar haber verdiler. O sıralarda tabi pilates topudur. Hareketlerdir ben o süreci yönetmeye çalışıyordum. Eşim yanımda en büyük desteği o veriyordu. Artık sancilar 100 u bulduğunda dayanılmaz hale geliyordu. Suyum gelmemişti. Ebe doktoru arayıp açayım mı keseyi diye sordu. Doktor beklemesini istedi. Saat 10 a geliyordu doktor geldi açıklık baktı tam açıklığa ulasmissin biraz daha aşağı itmen lazım diye beni yönlendirdi söyle yap böyle yap şu şekilde ikin dedi gitti. Suyum u kendi açtı gitti. Ebe yanımdaydı onula biraz daha devam ettik. Artık sona gelindiğinde hemen beni yatakla birlikte doğumhane ye aldılar. Doktorum geldi. Bı kasilmada 3 kez ikinmam gerektiğini söyledi. Böyle biraz devam ettik ve sonunda güzel oğlum doğdu. Saat 10.25 girdiğim doğumhane den 10.36 da doğum yaptim O doğunca çektiğim ağrılar sancılar bı an da bitti geçti gitti çok şükür sorunsuzca güzelce geçen bı doğum oldu. Odama bile yürüyerek gectim