Pazartesi gece boyu sancı çekip yalancıdır herhalde diyerek hiç oralı olmayıp uyumaya devam ettim sabah altımda bi ıslaklıkla uyandım ayağa kalkınca bacaklarımdan akmaya devam ediyordu damla şeklinde dedim tamam bugün bu iş bitti hemen eşimi uyandırdım sonra sancı takibi yaptık biraz ve doktorumu aradım güzel doğum başlamış hastaneye gelin dedi ama ben yine biraz evde kaldım sıcak duşumu aldım evimi topladım kahvaltı hazırlayıp yedik( iyi ki de yedik) ve sonra bütün eşyalarımızı alıp sakince çıktık hastaneye gittiğimizde saat 11.30du sancılarım biraz daha sıklaşmıştı su gelişi de devam ediyordu doktor muayene edince olanca su yatağa boşaldı hadi yatılınız yapıyoruz dedi 4 cm açıklığım vardı yatış işlemleri olana kadar hastane koridorunda ve acil çıkış merdiveninde hareketler yaptım su içtim bol bol sonra sancı odasına alındık ilk uzun bir nst çekildi sonra kalkıp egzersiz yapmam söylendi ikinci kontrole geldiklerinde saat 14.30 olması lazım açılmanın hiç ilerlemediğini görünce doktor suni verdi ve bunu hiç istemiyordum çok az bi doz deyip verdiler geri nstye bağladılar bundan sonrası tam bir eziyet oldu o yatak birden işkence yatağına döndü suni sancı ile nstnin lastikleri beni boğdu 2 saate yakın bağlı kaldı artık dayanamıyordum sürekli hemşireleri çağırıp çıkartmalarını istiyordum zaten yatakta o kadar kıvranıyordum ki nst cihazı bazen çalışmıyordu sonra kontrol ettiler ve yalvar yakar çıkardılar cihazı çünkü açılmam 8 cm’yi bulmuştu bu arada sancı odasına girince yeme içme işini yasakladılar ve bu en kötüsüydü neyse çıkarır çıkarmaz sancı serumunu da alıp duşa girdim sancıları sıcak suyun altında karşılamak daha kolay oluyor çünkü ve o anda egzersiz bile yapabiliyordum bebeği aşağı indirmek için biraz duşta kaldım doktor gelip duştan çıkmamı istedi ama ben bir daha nst bağlayacakları korkusuyla çıkmayı reddettim sonra sadece kontrol edeceğini sonra istediğim gibi geri girebileceğimi söyledi aşırı tuvalet hissi gelmeye başlamıştı artık ıkınıyordum istemsizce doktor kontrol edince ıkınıp bebeği aşağı itmemi söylüyordu ama bunu yatakta yapamıyordum son bi izin istedim duşa girdim sıcak suyun altında çömelip ıkındım birkaç defa ve ayağı kalktığımda bebeğin başını hissediyordum artık o an çıktım doktorum kontrol edince beni koştur koştur doğumhaneye aldılar ve iki ıkınmada çocuğum kucağımdaydı bi süre kendimden geçtim bebeğimi sadece kucağım verdiler ama dokundurmadılar enfeksiyon kapmasın diye doğum işini çoktan halletmiştim ama doğumhaneden 20 dakika sonra çıktım 17.50 de doğurdum boş boş bekledim 18.15e kadar ve tir tir titriyordum çok şükür bitmişti artık normal doğum yapmak isteyen arkadaşlara tavsiyem asla aç gitmeyin o sancıları karşılamak için vücuda güç gerekiyor aç insanın bunu yapamaması kadar normal bişey yok Hatta son ana kadar çikolata fındık fıstık yiyin kimseyi dinlemeyin