fatmakyn Eskiden insanlar çocuk sayısını 2-3den fazla yaparlarmış. Şuan geçim derdimiz var ama o eski yıllarda da yokluk varmış. Yokluk var deyip kimse bana bir çocuk yeter dememiş. Yıllar geçti seneler geçti ve bize tek yada en fazla 2 çocuk yeter konusunu empoze ettiler. Türk ırkı bitsin tükensin çoğalmasınlar diye. Ve ne acıdır ki biri üçüncü çocuğu düşünüyoruz dediğinde linç yiyor toplum karşısında. ‘Üreyip durmayın artık, nasıl bakacaksınız o kadar çocuğa,Suriyeliler gibi doğurup doğurup salmayın, aile planlaması diye bir şey var bundan haberin var mı’ gibi hor ve cahil görmeye kadar giden yorumlar alıyor insanlar. Benim arkadaşım 30 yaşında ikinci çocuğuna hamile iken çok utanıyordum diyor. Neden? toplumumuz linç ettiği için. Ablamda üçüncü çocuğunu doğurduğunda, doğum sonrası tüplerini bağlayalım demiş ebe. Hayır bağlamayın niye bağlıyorsunuz ki demiş. E yeter artık nereye kadar doğuracaksın demiş. Yav size ne ister doğurur ister doğurmam ellemeyin benim tüplerimi demiş. Ben yaptıracak olduğumda kendim gelir bağlatırım demiş. Posta ki soruda da bir toplum baskısı gördüm ben. Acaba şu kadar çocuk yapsam çevrem ne der. Kaç çocuğa bakabilme gücün varsa maddi manevi o kadar yap ve insanların ne diyeceğine aldırış etme. Yaşlandığımız zaman kapımızı çalacak ziyaret edecek çocuklara ihtiyacımız olacak.