Öncelikle merhabalar kızlar hastaneye ilk yattığım gün burda post açmıştım yazan dua edenler olmuştu teşekkür ediyorum 😊 gelelim hikayeme. Salı günü doktoruma kontrolüm vardı ona hazırlanırken gece 4 de birden suyum geldi. Bu arada su gelmesi gerçekten anlaşılıyormuş kızlar. Hepsi birden boşalmadı suyumun ama renksiz kokusuz sürekli akan bir şey. Önce 2 saat kadar evde bekledim amacım sancımı karşılamaktı. Ama sancım gelmeyince hastaneye geldim aktif akış vardı çünkü. Doktor yatış verdi ve maceramız başladı. Bebeğin suyu iyi miktardaydı doğuma kadar idare eder dediler. Herkes o gün akşama doğuracağımı düşünüyordu çünkü. Doktorum muayene etti ve güzel doğurursun sezeryan almak istemiyorum seni son ana kadar beklicem dedi. Açılmam yoktu onun için alttan bir ilaç verdi o ilaç ertesi güne kadar kaldı. Nst de sancı çıkıyordu ama ben bir şey hissetmiyordum açılmam olmuyordu. Hatta doktor bu ilaca nst deki bu verilere göre kıvranman gerekiyordu dedi ama bende tık yoktu. Yine de bekledik bebekte sıkıntı olmayınca. Gece doktorum sabah suni sancı vereceğim en son ihtimal sezeryan dedi tabi bu arada sürekli nst deyim bebek takibine sürekli bakılıyor onda bir sıkıntı yok. Sabah oldu 6 buçukta suni başlandı öğlene kadar onu çektim ama açılmam olmadı ve doktorum 11 buçukta artık bebeği tutamam enfeksiyon riskine karşı dedi sezeryana alındım. Bu süreçte sürekli antibiyotik verdiler bana bebekte bir şey oluşmasın diye çok şükür de olmadı. Anestezi doktoru sezeryanı genel mi sipinal mi istediğimi sordu ben spinal istedim iyi ki de öyle istemişim. İğne yapılırken hiç kımlamadım doktorun dediği gibi durdum ve iğneyi hissetmedim bile. Hemen uyuştum zaten. Bebiş alındı hemen sesini duydum benimle ilk teması ettirdiler onu giydirmeye aldılar. Zorlu bir yolculuktu normal olsun dedik ama nasip olmadı bir türlü. Sezeryandan korkanlara diyorum hiç korkmayın sonraki ağrılar zor oluyor evet ama bolca yürüyüp onları savuşturabilirsiniz zaten ağtı kesici yapıyorlar. Her iki doğum şekli de zor kolay doğum diye bir şey yol maalesef. Şimdi bebişimle odadayız o sağlıklı bu bana yetiyor. Nihayet ben de buraya doğum hikayemi yazıyorum. Uzun oldu okuyacaklara teşekkürler 🙏🏻☺️