Bende doğurdummmmmm 🥹 öncelikle rabbim bu yolda olan bu yola girmek için çabalayan her annenin ve her anne adayının yardımcısı olsun ❤️ biz doktorumla hep normal doğum üzerine gittik, 38+2 de kemik kontrolü yapacaktı (Doğum yaptığım gün🤣) çatım hafif dardı normal doğum yapabilirsin ama yırtığın çok olabilir onun için kemik kontrolünü de yapmam lazım demişti. Geldik 38+2. Günümüze…. Gün içinde kasıktan belime vuran ağrılarım olmuştu ama sürekli yalancı sancım olduğu için ciddiye almadım akşam 9’a kadar sürdü. Havalarda sıcak bi banyo yapayım rahatlarım diye düşünürken banyodan sonra artık o sancılar kasıktan bele daha şiddetli vurmaya başladı, dakika tutmaya başladık eşimle 15/20 dk da bir gelip gidiyordu maksimum 30 saniye sürüyordu artık gece 3’de sancılar 5 dakika da 1 e düşmüştü, hastaneye gittik hemen nst ye aldılar, sancılar çıkmıştı bebeğim gerçekten geliyordu (tabi sancıların şiddeti git gite artıyordu 🥲) doğumhaneye alıp açılmamın ne kadar olduğuna baktılar 2 cm açılmam vardı hastaneye gittiğimde, ama kimse bana normal doğum yapamazsın demiyor…. Sabaha kadar o sancıyı çektim 6 cm kadar açılmam olmuştu, doktorum kontrol ettiğinde çatın hafif dar, kemiklerin de normal doğuma uygun değil bebeğin bir yerleri kırpıp çıkabilir riske atamam seni sezeryana almak zorundayız dedi… hemen beni hazırlayıp ameliyat haneye aldılar, epidural oldum, iğneden çok korkuyordum ama asla acımadı kan verirken canım daha çok acıyordu benim 😃 1 dk içinde hemen uyuştum, sadece ameliyat sırasında çok fazla midem bulandı ve tansiyonum düştü, çünkü sezeryandan çok korkuyordum ben çok kasmıştım kendimi, 10 dk içinde bebeğimle kavuştum harikaydı, harika…. Onu gördükten sesini duyduktan sonra sersemleşiyorsun hiç birşey umurunda olmuyor bıraksalar saatlerce izlerdim bebeğimi😍 bebeği hazırlayıp hemen odaya götürdüler bende bi 15/20 dk sonra çıkmıştım, estetik dikiş yapıldı, dışardan dikişim yok. Tek zorlandığım kısım ilk yürüyüş, aşırı zorlandım ilk yürüyüşte ama size yemin ederim ne kadar ağrınız olursa olsun yürüdükçe sezeryanda toparlanıyorsunuz. 3. Gün kaldık biz hastanede eve döndüğümde mutfağımı temizlemiştim asla korkulacak birşey de değilmiş, hem normal doğumun acısını çekmiş hemde sezeryandan sonra acı çekmiş biri olarak söylüyorum tekrar doğum yapsam yine sezeryan yapardım ❤️ hepiniz sağlıkla kavuşun bebeklerinizle… merak ettiklerinizi sorabilirsiniz ❤️