Medinedemrl Arkadaşlar ayın 15inde hastaneye kontrole gittik o zaman 22+6 haftaydı şuan 24+1 haftalığız. Bebeğin boyu 37 cm kilosu 487 gr dedi. Kim duysa bebek uzun boylu doğacak sakın yeni doğan çok almayın diyorlar. Sizin ortalama bu haftalarda boyu kaç cmdi? Normal mi boyu kilosu?
M-Urass_Mom Medinedemrl Ultrason kağıdınız var mı elinizde? FL yazan değeri paylaşabilir misiniz? Sanki ölçümde yanlışlık var gibi geldi bana, uzun olabilir de bu fazla uzun. 6 hafta önde şu an bebeğiniz
Gizem9688 22+0 da 444 gr 25 cmdi. 32+0 da 44 cm oldu. P.tesi 35 hafta olcaz 46 falan bekliyorum ki normal bence. Sizinki biraz uzun boylu gibi. Yenidogan olmayabilir gercekten 0-3 alın
ipekky Medinedemrl 37,8 mm yazıyor cm değil. 37,8 mm 3,78 cm eder. Fl ölçüsü 7 ile çarpılarak bebegin boyuna ulaşılır. Sizinki yani 3,78 × 7 =26,46 cm
Srfe01 Medinedemrl değerleri haftasıyla uyumlu önde.olunca GA yazan yerde ileri.gosterir yani 22w0d değil de mesela 24w46d gibi iki hafta önde olduğunu gibi
M-Urass_Mom ipekky Medinedemrl FL değerini sadece son 1 ayda 7 ile çarpmanız gerekiyor. Haftasına göre şu anda çarpım 6.5 ile olmalı. Doktorumun en yakın ölçüm için öğrettiği bir bilgi bu. 37.8′i (FL değerini) 6.5 ile çarparak bu haftalarda kendiniz hesaplayabilirsiniz 🧸💕
ipekky Medinedemrl hatta benim bebeğimde 22 haftayken 26,88 cmdi. Gayet normal sizinkide şuan. Ölçüm bu şekilde hesaplanır dediğim gibi FL değeri 7 ile carpilarak
Medinedemrl Doktor 37 cm diyince bende öyle demekki dedim. Çok anlamıyorum değerlerden. Doktor niye öyle dedi ki acaba. Tamamdır teşekkür ediyorum☺️
Medinedemrl Doktorum bize detaylı bilgi vermiyor sorduğum çoğu soru da hava da kalıyor cevaplamadığından çok bir şey anlayamıyorum. Ancak bu şekilde internetten araştırarak ya da birilerinden yardım alarak öğreniyorum. Bu bilgi için çok teşekkür ediyorum☺️
1Prens1Prenses53 Gayet iyi bence sizinki..ben 18+5 19 haftalık falandım kontrole gittim 21 cm boyu 250 gr kilosu dedi.bana da o haftaya göre boyu uzun gelmişti ama doktor gelişimi gayet güzel dedi.sağlıklı olsunlar da boyu uzun kısa fark etmez.🌸
Medinedemrl 1Prens1Prenses53 öyle tabi önemli olan o. Ama herkes bir şey diyince kafam çok karışmıştı. Şükür buraya sorunca biraz olsun rahatladım. Meğersem doktor yanlış söylemiş☺️
1Prens1Prenses53 Medinedemrl evet insanın kafası karışıyor tabi ki her kafadan bir ses çıkınca ve doktor da yanlış söyleyince ister istemez kafa karışıklığı olmuştur.içinizin rahatlamasına sevindim