Rabiul Kızlar 11 inde doğum yaptım işverene 16 temmuzda gönderdim belgelerimi hala sgk dan mesaj gelmedi para ne zaman yatar ? Hastanenin verdiği kağıtta 10 gün içinde yazıyordu ama gelen giden bir şey yok 🤷🏼♀️
elif475475 Rabiul 10 günde yattığını kim söyledi onlar süt parası falandır. Doğum parası doğumdan 2 ya da 3 ay sonra falan yatmıştı bende
nurlique Kızlar doğum parası almak için çalışıyor olmak mı gerek ortalama ne kadar yatıyor? Bir de süt parası vs var onlar nedir siz biliyor musunuz acaba görmüşken sorayım dedim
Rabiul nurlique evet çalışıyor olmak gerekiyor ortalama 49 bin civarı ( asgari ücretten yatıyor ise ) üstünde yatıyorsa daha fazla , süt parasını herkes alabiliyor sanırım 800 tl civarında tek seferlik.
Rabiul Hamide_00 yok canım 10 gün içinde yatıyor yazıyor kağıtta ben geç verdiğim için mi acaba geç yatacak onu anlayamadım
Zkara Merhaba. Doğum parasını almak için ne yapmak gerekiyor acaba ne zaman başvuru yapmak gerekiyor mesela bilgi verirseniz sevinirim🙏
Dlkkoge Zkara doğum öncesi ve doğum sonrasında doktorunuzdan rapor alıp iş yerinize veriyorsunuz olarak başk birşey yapmaya gerek yok öncesi 32 haftada alınıyordu sanırım
Rabiul Zkara çalışmak isterseniz 32 dem sonra çalışabilir , istemezseniz 32 den sonra çalışamaz rapor alıp işverene veriyorsunuz , doğum yapınca belgeleri gönderiyorsunuz o kadar
Rabiul elif475475 hastanenin verdiği kağıtta yazıyor burada da 1 hafta içinde yattığını söyleyenler vardı doğumdan 2 ay sonra zaten neredeyse izin bitmiş oluyor çok saçma doğumdan sonra bir kısmı izin bitince bir kısmı yatıyor genelde
elif475475 Rabiul doğumdan önce bir kısmı yatmıştı bana doğumdan sonra izin bitince kalan tüm parayı yatırıyorlar
Rabiul Zkara SGK‘ya bildirmene gerek yok doğum yaptıktan sonra sağlıklı doğum yaptığına dair raporunu işverene gönderiyorsun o kadar
elif475475 Rabiul bu sizin muhasebeci ile alakalı bir şey aslında iki tür varmış bir tane tamamen doğum sonrası hepsini yatıran bir de doğum öncesi 3 te biri yatırıp sonra kalanı yatıran ya da 4 te bir oranını gam hatırlamıyorum