39+6, 2 Mayıs, 12:00 gibi nişan geldi fakat nişanı geldiği halde 1 hafta falan doğurmayan var ondan umursamadım. Akşam yürüyüş yaptık eve dönerken baya zorlandım. Evde tekrar nişan geldi. Duş aldım. Eşime dedim ki “bir de gece doğuruyormuşum. Herkes duş aldığı gece doğuruyor ya” diyip güldüm. 03:00 gibi uyumaya geçtik. Sancı geldi uyutmadı. Yalancı sancıdır diye takmadım uyumaya çalıştım çünkü 1-2 haftadır yalancı sancım vardı. Sürekli saate bakıyorum sıklaşacak mı diye. 7-8 dk da bir geliyordu birden 5-4-2 diye düştü. 2 dakikaya bir gelmeye başladı baya bekledim evde yani. Dayanamadım eşimi uyandırdım doktorumu aradı, “hastaneye geçin ben de geliyorum hemen” dedi. Yataktan kalktım kanamam da başlamıştı bulaşmış hep. Tam da şansımıza hava gök gürültülü sağanak yağışlı yollar sel gibi. “Bereketiyle geliyor kızımız” dedim eşime. Sancılı sancılı arabada video da çekmişim doğuma gidiyoruz diye.😂 (Eşim doğumdan sonra söyledi hastaneye giderken arabanın tekeri sel gibi yolda çukura saplanmış çıkartmış hemen korkmayayım diye söylememiş) Bir sürü zikir ezberledim doğum kolay geçsin diye ama o an sadece Allah’u ekber dedim bitene kadar.😂 Acilden giriş yaptık hemşir tekerlekli sandalye ile acil kısmına götürdü. Ebe çatı muayenesi yaptı. “8-9 cm açılma var” dedi “neeeğğğğ” dedim hem korktum hem mutlu oldum. Normal odaya aldılar orada bekledim 10 cm olmasını. Pilates topu istedi eşim getirdiler onda zıpladım biraz iyi geldi. Sıklaşınca sancı yatağa uzandım. Ebe 3-4 defa gelip çatı muayenesi yaptı ve nst’ye bağladı. Doktoruma bilgi veriyordu sürekli. Doktorumda geldi ben, “epidural istiyordum amaaa nolur epidural yapınn” diye yalvardım. “Kız 8-9 cm açıklığın var anestezi 1 saate anca etki eder sen de en fazla 1 saate doğuracaksın. En fazla 4 cm’de epidural takılır şimdi takarsak doğum durur. Sen yapacağını yapmışsın evde zaten bize bir şey bırakmamışsın az kaldı.” Dedi gülerek. Epiduralli doğum hayali kurarken %100 normal doğum yaptım yani… (doğum yapmak en büyük korkum ama sezeryanden de korktuğum için epiduralli istediğimi söylemiştim) yatağı hareket ettirdiler ebe’ye “nereye gidiyoruuuzzz?” Dedim. “Doğumhaneyee” diye güldü. Eşim, ben ve ebe asansöre bindik ben yataktayım. Doğumhaneye indik. Eşim bebeğimizin kıyafetlerini almaya gitti arabaya. Çatıya çıkarttılar ellerimden tutarak. Üstüme yeşil örtüden örttüler. Millet doğumhaneden korkuyor ben de doğumhaneye inince ferahlamıştım daha güçlü ıkınmaya başlamıştım. “Çocuk çıkacağına büyük abdestini yapar gibi bir his geliyor” diyorlardı doğruymuş. O his geldi. Geldikten 2-3 ıkınma sonrası kızımız luppp diye çıktı.😂😂 Doktorumuzun üstü su oldu hep “kız ıslattın beniii” dedi bebeğimize.😂 (suyum gelmemişti doktorum odada patlattı ama yine de içeride kalmış demek ki doğumda da çıktı) göğüsüme kattı ten tene temas için boncuk boncuk gözlerini ayırmış hem ağlıyor hem bana bakıyordu.🥹 Şok oldum sağ tarafıma eşime döndüm “doğdu, kızımız doğdu, bitti” deyip ağlamaya başladım. O da ağlıyordu.🥺 Doktorumuz eşime makası uzattı kordonumuzu eşim kesti. Bebeğimizi giydirmeye aldılar karşı tarafa. Eşimi de dışarıya aldılar dikiş atılacak diye (çatı muayenesinde, dikişte eşimi dışarıya çıkarttılar hep o anlar haricinde 7/24 yanımdaydı sağ olsun) doktorum, “şimdi 5 dakika uyutacağız seni dikiş atacağım” dedi. Hemşire iğneyi vurdu, “hadi bakalım iyi uykularrr” diyip güldü sonrasını hatırlamıyorum.😂 O an, “dizilerde iğneyle bayılıyordu hemen acaba şıp diye etki eder mi ki” diye düşündüm ediyormuş gerçekten.😂 Gözümü açtığımda odadaydım. Kızımızı sol kolumun üzerine yatırmışlar, eşim sağ başucumda hemşire ve ebe vardı. Emzirmemi söylediler emzirdim. 04:30 gibi hastaneye yola çıktık. 05:00 gibi vardık. 3 Mayıs, 07:07′da kızımız doğdu.✨ Sonra ödem oluşmasın diye ebe buz kattı özel bölgeme. Sonrasıda çorap söküğü gibi geldi işte 2 ay 19 günlük olduk bugün.🥲 İyi ki epiduralsiz olmuşum diyorum şimdi. 20 gün sonra hemen ayaklandım işimi gücümü yapmaya başladım. (Daha erken ayaklananlar var ama ben biraz çıt kırıldım birisiyim ve baya Ablamlar da yatılı kaldım hasta muamelesi gördüğümden psikolojik de iyileşemedim hemen😂) dikişlerim 25. Günden sonra falan düşmeye başladı. Şuan elhamdulillah hiçbir sıkıntım yok uykusuzluk haricinde.😁