Mduygum Kizlar 38+2 yiz oglumla doktorum akrabam annemin kuzeni. son aylarimda ben normal dogum istedikce sezeryan öcü degil normal dogumda mukemmel bisey degil diyodu. Bir bildigi varmis iki gun onceki kontrolumde bebegin basi oldukca buyuk 41 haftalik gorunuyo catin normal doguma musait normal dogumda yaparsin ama oyle ama boyle yalniz cocugun basinin buyuk olmasindan dolayi sknti yasayabilirsin dogumun zor olur dedi 29 yasindasin ilk cocugun bu kadar yipranmani istemiyorum 12-13 saat sanci cekip doguramayada bilirsin sezeryanada donebiliriz dogurada bilirsin bileyemeyiz dedi Ikinci cocuk istersen ileride ve bu dogumun bebegin basinin buyuk olmasindan dolayi skntili olursa ikinci cocugun illaki sezeryan olacaktir dedi bu yuzden hem alttan hem ustten yaralanmani dikis almani istemiyorum yine de karar senin dedi Saglikli dusunemiyorum Bana mantikli yaklasimlarda bulunabilir misiniz ?
Gnygns Mduygum doktor baya açıklayıcı olmuş aslında.şimdi sezeryana karşı olanlar gelirler 🙈bence doktorunuza güveniyorsanız onu dinleyin ki akrabanızmış zaten.ben normal doğum istiyorum ama doktorum böyle söylese sezeryan olurum.normalde normal diye tuttutanları anlamıyorum 🤷♀️
SevimRecep Mduygum benim bebeğimin kilosu 37+5 bugün 4100 gr cıktı aynı durumdayız sizinle pazartesi zorunlu olarak sezeryan yatisi yapıyoruz bebeğim bir aydır 3 hafta önden gidiyor gelişimi bugün 40+3 olarak gösterince mecbur sezeryani kabul ettik 😉 sanada benim durumum fikir olabilir
Reina Mduygum dikiş yemenş istemiyorum diyip sezeryana yönlendirmesi baya tuhaf😅 sezeryan izi diğer dikişten çok daha sancılı. Ayrıca kafası büyük denilip gayet normal doğmuş oyle çok hikaye okudum ki, muallakta kaldım. İlk doğumum zorunlu sezeryandı, ve hiçte kolay deildi. Zaten böyle şeyler söyleyen bir doktor bi şekilde seni sezeryana alır diye düşünüyorum
Mduygum SevimRecep kilolu degil bebegim kafasi buyuk oyuzden kafam karisik kilosu 3250 gram normal dogum diye tutturursam kafasi skisip kalirsa oksijensiz kalirsa aklimda bin tane soru bir tanidigim normal normal diye tutturdu cocugu skisinca bir hafta kuvozde kaldi sabit fikirden kurtulmak istiyorum ama ya dogurabilirsem ?! Allah sana da kolaylik ve hayirli dogumlar versin
Eliiii Kesinlikle doktorunuza güveniyorsanız onu dinleyin. Ben anlamıyorım son dönemde bu normal doğum furyasını okadar bağnazca inanmışız ki yani beneği sıkıntıuada soksa vajinal doğum olunca anne olucakmısız gibi hissediyoruz 😓 önce anne sağlığı sonra bebek sağlığı ikiniz için de en hayırlısı sağlıklısı neyse o olaun bence canım benim ☺️ Hayırlı doğumlar şimdiden ☺️☺️
SevimRecep Mduygum teşekkür ederim birde işin şu yönünden bakmani tavsiye ederim bu vakte kadar seni her türlü şekilde kontrol eden doktorun böyle bir seçenek sunuyor ona güvenmelisin ki için rahat olsun
Betyy Mduygum cnm ya doğurabilirsem diyorsun da ya doğurmazsam diye de düşün bence riske atma. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun cnm
Ayazayaz En mantıklısı sezeryan böyle başı büyük olupta malesef Doğum yapanlar var o bölgelerinde büyük tahribat oluyor vE rahimleri bile alınabiliyor bende sezeryan oldum gerçekten sezeryan öcü değil ve daha konforlu
Emell Ayazayaz ya inatla arastirmiyorum tembellik yapiyorum ama hazir sizi yakalamisken soruyum. Simdi sezeryan 2 tip mi ? Bi komple bayiltiyorlar , bi de uyusturuyorla mı? Beni azcik bilgilendirebilir misiniz rica etsem?
Ceviz Doktorunuzun tavsiye ettiği yöntemi dinleyin bence. Önemli olan sağlıklı doğması riske atmaya değer mi ki 🙁
Mduygum Reina anlattigina gore kafa capi buyuk olan cocuk dogumlarindan sonra anne rahminde ciddi deformasyonlar olusuyomus. Eger oyle bir deformasyon olusursa icerdeki dikislerin cok olursa ikinci cocugunda rahim incelmesi yasayabilir seZeryan olmak zorunda olabilirsin madem sezeryan riskin var hem alttan hasar almanin hem ustten hasar almanin bi manasi yok dedi bilemiyorum karisigim
mirapr Reina şimdi normal Doğum yaparsan dikişli olur demiş. Ama ikinci sezeryan yapmak zorunda kalırsın iki yerde de dikişin olur diye yazmış arkadaş dikkatli okuyup tavsiye verin bence
Reina Mduygum o zaman başka bşr doktora gidip gerçekten kafa çapının büyük olup olmadğna emin ol, ona göre sezeryan yada normal doğuma karar verirsin. Bu dedikleri doğru evet ama bunu da sezeryan yapsan yine ikincisi sezeryan olacak. Rahim incelmesi dediği olay sadece sezeryanda görülür. Normal doğum için ilk defa şuan duydum bunu🤔🤔
Nalanktl Emell ben vereyim canım. Birinde tam narkoz alıyorsun yanı uyuyarak, bebeğin doğuşunu görmüyorsun ve uyanması çok zor oluyor bir koca gün salak salak oluyorsun. Birde epidural var belinden uyuşturuyorlar ama yürütebiliyorsun kendinde oluyorsun bebeğin doğumuna şahit oluyorsun karnında işlem yapıldığını hissediyorsun ancak acı duymuyorsun. 3. Alternatif ise spinal anestezi. Onda da belden uyuşturuyorlar fakat yürüme durumun yok. Hiçbirşey hissetmiyorsun. Epidural ve spinal de heyecanlanırsan iğne ile uyutuyorlar fakat normal narkoz gibi sersemleşmiyorsun sadece gece uykusu gibi uykuya dalıyorsun ve uyanınca normal uyanıyorsun. Sevgiler :)
dide86 Emell evet cnm anestezile olan var toptan uyuyosun birde spinal epidrual i var sadece belden aşağın uyuşuk
Ayazayaz Emell ben sizin yerinizde olsam normal doğurmaktan korkardım bebeğimin hayatını riske atmazdım ben belden uyuşturma oldum şuan 2. Ye hamileyim ve tekrar belden uyuşturma istiyorum hem bebeğin çıktığını görüyorsun hemde çabuk toparlanıp ayılıyorsun genelde uyanmak kendine gelmek daha zor olurmuş bi Prof diyorduk makalesinde bir araştırın sağlıkçıların kendileri veya eşleri kardeşleri kaç tane normal doğurmuş genelde sezeryan olurlar kötü bişey olsa kendileri yapmazlar 5 görümcem var 5 ide sezeryan bir gün duymadım keşke normal doğursaydım dediklerini 5 kızkardeşimden 2 tanesi normal doğurmuş onlardan duyduğum kadarıyla 2. Ve 3. Çocuk rahat oluyormuş ama ilki o dikişlerden dolayı baya zorluymuş heleki seninkinin kafası büyük hiç girme öyle bir riske bende normal çok istiyordum genital siğilden dolayı olmadım ama şuan iyili sezeryan olmuşum diyorum 🤷🏼♀️ Bu arada 5,5 sene önce sezeryan oldum şimdi 18 haftalık hamileyim
Nalanktl Mduygum son zamanlarda birde ssvd furyası varki millet kafayı yemiş. Bebeğini kaybeden mi ararsın kendi hayatını tehlikeye atan mı? Bence büyük günah bile bile çoçuğa ve kendine Zarar veriyorlar
Mduygum Nalanktl haklisin sabit fikirlik yapmak istemiyorum ama normal doguma musait bir yapimda varmis goz ardi mi etmeliyim bunu sence ?
Reina Nalanktl ben de bir ssvd adayıyım. Bence kimsenin hikayesini bilmeden kafayı yemiş falan diye konuşmayın. Size ssvd ile ilgili bir ton şey sunabilirim. Yurtdşnda bunu gayette rutin bi doğum olarak yapıyorlar. Ama ülkemizde normal doğuma ölüm gözüyle bakıldığı için ameliyat olmak bu kadar normalleşti. Ssvd kafayı yemek değil aksine sezeryan travması yaşamış olan anneler için bir kurtuluş resmen. Ve risk oranı %1 bile değil. Sezeryan sonrası ikinci sezeryanda da bu risk var. Ama ülkemizde malesef bilip bilmeden konuşan o kadar insan var ki, sezeryanın bu kadar normalleşmesine şaşırmıyorum. Lütfen sizde net bilginiz olmadan böyle şeyler yazmayın. Şahsen kendi adıma 7 sene önce ölüm gibi bir sezeryan deneyimi yaşadm. Bunu asla gebelere anlatıp korkutmam, herkesin doğumu aynı olacak diye bişi yok. Sizde benm gibi ssvd adayı annelere aynı hassasiyeti gösterirseniz sevinirim.
Nalanktl Mduygum yok etme. Ben yerinde olsam denerim normal i. Gidişata göre hareket etmelisin. Artık Sezeryan ı bile Doğum başladığında yapıyorlar. Bebek vajinal florada bulunan yararlı bakterilere maruz kalıyormuş az da olsa. Senin için yorucu ve zor olabilir ama denememiş olmazsın. Ssvd de Sezeryan ı kabus haline getirmişler . Psikolojisini bozanlar aylarca kabullenmeyenler var. Ne var yani millet by pass oluyor beyin ameliyatlar ı neler neler oluyor. Bebeğin için sezeryan olmuşsun hiç önemli değil bence. Çünkü kabul etmeli ki ikisinin de zorlukları var. Acısız Doğum yok.//
Mduygum Reina Kafa capi hep onden gidiyodu ama doktorumun dedigi suydu belki kafa buyumesi durur en son kac cm kadar buyuyecek bi bakalim cati muayenenle de kararlastiririz diyodu simdi 38 de cati muayenesi olunca uyusmadigi ortaya cikti
Mduygum Reina bugun gittim baska bir doktora Normal dogum denenir bebek skisirsa sezeryana donulur dedi Bebekte bir risk olusur mu dedim yok olasilik dusuk dedi Peki ya bende dedim her dogum bir risktir dedi Net bisi soylemedi Ciktim geldim ne diyim kadina