11 Temmuz doğdu güneşim🥰
Sabah 8den sonra yeme içme yasaklandı ama sıcaklara dayanamayıp 9,5 da su içtim😂 bisi olmadı. (Doktoruma bilgi verdim)
Yatışım birde yapıldı iki de hemşireler geldi ikinci doğumum olduğu icin sondayı odada takacaklarını söylediler orda bi şok olup korkmadım değil🤭 amaa hic de can acıtıcı bir sey değildi saniyelik takıldı.
İlkinde uyustuktan sonra takmışlardı.
Derken damar yolu açıldı önlükler giyildi veeee dırım dırım.. su sey kötü oluyor kızlar hani ameliyathaneye giderken asansörün aynasından sevdiklerinizi görmeniz…orda bi gözlerim doluyor gibi oldu ama hemen heey şişttt hopp kendine gel kızına kavuşuyorsun dedim. Oğulcugumu öptüm💕 kendisi 15 aylık bir bebek abi🥹 hiçbir şeyin farkında değildi tabi o etrafı keşifle meşguldü😂
Ameliyathaneye girdim ilk doğumumda da kendimi spinal iğnesinden kasmadıgım ve acımadığını müşahade ettiğim için hiç kasmadan söylenilen pozisyonda bekledim. Öyle rahat bıraktım ki kendimi herkes doktorum ve anestezist de dahil “kendini kasmayınca ne kadar kolay oluyor şuraya bak” dediler😙 ve cidden damar yolundan bile acısız bir işlem.
Spinal iğnesinden sonra bacaklarınıza kaynar su dökülmüş gibi oluyor birden uyuşmaya başlıyorsunuz.
Heyecanlanıyorum cunku kızıma kavuşacağım. Tek derdim sağlıkla gelmesiydi emin olun ameliyata adapte olsam heyecandan kötü olurdum. Sizler de bence bebeğe odaklanırsanız süreç çok keyifli geçiyor.
Doktorum iki alet gösterdi biri kancalı biri kancasız
Hislerimi kontrol etti. Hissizleştiğini anladığı anda başladılar.
Zaten biliyorsunuz ki basınızda sizinle konuşan birisi oluyor tansiyonunuz beş dakikaya bir ölçülüyo. Ara ara gözüm kararıyor gibi olduğunda bi serum hemen kendime geldim. Orda da tansiyon düsüklüğüyle alakalı bir durummuş.
İllk beş dakikada saat 14:31 minik kızım ağlamaya başladı 💕(yengeç burç, yükselen akrep) djdjdjdj
Annemm mis kokulum. Kız annesi olmak ne güzel bir şeymiş meğer 🥰 pamuk gibi hissettiriyo
Sonra kızımı gösterdi doktorum ardından götürdüler dikiş vs sanırsam yarım saat sürdü.
Ameliyat sonrasında ilk kalkışım da kolay oldu ilk doğumumda da baya kolay kalkmıştım. Herkesin serüveni farklı kızlar kendinizi korkutmayın.
Karna bastırma olayı ilk doğumumda çok zor geçmişti ama bu doğumumda hiç zorlamadı.
Kanamam ilkine göre daha az oldu. Her şey yolunda ilerledi çok sukur.
Ameliyattan beş gün sonra tamamen yataktan rahat kalkıyo, üç gün sonra da rahatça sağa sola yatabiliyordum☺️
Size tek tavsiyem ne kadar hareket o kadar bereket.
Kesinlikle ağrım var diye yatmayın. Hareket ettikçe azalıyor ve ne zaman ağrınız fazla olsa gazınızı kontrol edin. Gaz sancı yapıyor cunku.
Ben sezaryenden baya memnun biri olarak iyi ki zorunlu olmuşum diyorum 🤭 cunku bence hiç dayanılmayacak bir sey değil. Hatta bir sey itiraf edeyim iyi ki doğum sancısı bilmiyorum diyorum 🤷♀️
Bu postu kısa süreli hamile kalan sezeryanlı annelere umut olsun diye yazmak istedim. Cunku çoğu korkuyo arası az diye 😙 halbuki benim ilkinden bile kolay geçti🌹
Temmuz annesi olarak sıramı Ağustos annelerine savdım. 🥳
Kolay gelsin hepinize bol sütler bol sağlıkla kavuşmalar sağlıkla büyütmeler dilerim😍