nergishanim merhaba benim ilk gebeliğim yaşım 28 benimde çevremde çok fazla kişi yaptırma dedi ama ben önce Allaha sığındım sonra doktora güvendim ve birazda bebeğimi görmek bilgi almak için test yaptırdım. Çok şükür test temiz çıktı. Test sonucu ne çıkarsa çıksın bebeğimden vazgeçmeyeceğimi bildiğim için test yaptırma kararı almıştım. Hastaneye giderkende eşime “bu testin kesin bir sonuç vermediğini, istatistik verdiğini biliyorum. Ne olursa olsun bebeğimizi aldırmayacağımızı biliyorum ama olurda test sonucu olumsuz olursa üzüleceğimi biliyorum bana destek ol bu söylediklerimi hatırlat.” dedim. Çok şükür sonuç iyi çıktı. Gittiğim hastanede ayrıntılı ultrason yok şehir hastanesine yönlendirildi doktorum. Şehir hastanesinde dörtlü test yapılıyormuş doktor onu yaptı. Sonucu değerlendiren doktor bana çok güzel açıklama yaptı. Düşük risk grubunda çıkmış. Zaten düşük, orta ve yüksek olmak üzere 3 grup var düşük risk grubunda olması iyi bir şey ama bu şunun gibi şu an sen sağlıklısın ben sağlıklıyım ama yarın ne olacağımızı Allah bilir bu testlerde onun gibi dedi. İstersen fetal dna, amniyosentez, ya da kan alınarak daha ayrıntılı testler yaptırabilirsin bunuda görevim olduğu için prosedür gereği ben söyleyeyim dedi. Umarım bebeğiniz iyidir sağlıkla kucağınıza alırsınız.