ectsc
gebelikten 3 ay önce doktora gidip kan değerlerime baktırmıştım. Gerekli vitamin ve takviyeleri doktor gözetiminde 3 ay önce başlamıştım. Gebeliğimi öğrenir öğrenmez doktora gitmedim. Çünkü ilk haftalarda bebek ve kalp atışı duyulmayabiliyor. Strese girmek istemedim doğru olanı da yaptığımı düşünüyorum. Sadece 1 hafta boyunca 2 gün arayla sağlık ocağında kan verdim. Beta hcg değerimi hemşire ile gözlemledik. 4+2 gibi öğrenmiştim 5+4 de kadın doğumda kese gördük. Sonra 8. Haftalarda gittim hem bebeği hem kalp atışını duyduk. Belki 6.haftada gitseydim yine göremeyecektim ve yok yere stres olucaktım 😌
Eğer muayene sırasında aksi bir durum yoksa gebeliğimin başından beri ayda 1 doktora gidiyorum. 3.trimesterin sonlarına kadar da doktorum böyle devam edeceğini söyledi. Zaten sorun varsa iyi bir doktor bunu görüyor ve muayene sıklığını bildiriyor :)
Boşuna kendinize stres yapmayın. Akışına bırakın. Kendinizi bedeninizi çok dinlediğinizde insan tedirgin oluyor. Kanama haricinde doktorum endişelenme demişti. Süreç böyle devam eder umarım