Nuurnur Arkadaşlar şeker yüklemesi yaptırmadan önce bir hafta kendim evde şeker ölçüm aletim var onunla bi takip edip doktora göstermeyi düşünüyorum ama nasıl yapıyoruz bilen var mı? Açlık tokluk için nasıl bakacagım.
mervemurat16 Nuurnur aç karnına önce ölçüm yapıp not edin sonra yemek yedikten 1-2 saat sonra ölçüm yapmanız lazım
bilgegk Nuurnur Sabah uyanınca ölçün açlık kahvaltıda ilk lokmadan sonra 1. Saat ve 2. Saat ölçümü yapın aynı şekilde öğlen ve akşamda bu şekilde ölçmeniz gerekli
Pembesarelle2 Nuurnur Benim gebelik öncesi insülin direncim olduğu için 16. Haftada ölçümlere başladım ilerleyen haftalar şekerim yüksek çıktı şuan 24 haftalığız şeker olduğu için yükleme yapmayacağız. Sabah uyandığımda açlık şekerim için ölçüm yapıyorum daha sonra kahvaltım için ağzıma attığım ilk lokma alarm kuruyorum 1 saat sonra ölçüm yapıyorum ve not alıyorum birde akşam yemeği için açlık tokluk bakıyorum eğer ara öğünde şekerimi çıkaracak birşey yemişsem muhakkak 1 saat sonra yine ölçüm yapıyorum sabah akşam olarak 4 ölçüm yapıyorum arada ölçüm yaparsam 6 ölçümü bulabiliyor. Şuan açlık şekerim çok düzensiz bir gün sınırın altında çıkıyorsa diğer günler sınırın üzerinde çıkıyor 1 hafta takip ettim yarın doktoruma gideceğim
mervemurat16 Nuurnur sağlık ocağında sabah açken bakmışlardı sonra 1-2 saat sonra tok bakmışlardı ben evde sabah aç karnında birde akşam yemekten sonra baktırıyordum.ama günde 4 kez bakabilirsiniz mesela sabah aç ve sabah yemek yedikten 1-2 saat sonra akşam yemeğinden önce aç karnına ve akşam yemeğinden 1-2 saat sonra şeklinde
Evhamlikurabiyeanne Sabah uyanir uyanmaz ellerinizi sabunlayip guzelce yikayip ölcün sonra kahvakti yapacaksiniz ya agziniza ilk lokmayi attiginiz an alarm kurun tam 1 saat sonra ölcüm yapın.Öglen de yine öğün öncesi ölcüm yapin yine 1 saat sonra ölcün aksam da ayni sekilde bir de doktor benden saat 10 da ölcmemi istemisti totalde 7 defa ölcüm yapiyorum ben sizden bu istenmediyse 6 kere ölcüm yapacaksiniz yani
Nuurnur Evhamlikurabiyeanne ben henüz doktorla görüşmedim 25.3 haftamdayım ama istenir diye kendimde randevuma kadar ½ hafta ölçüp takip edeyim diye düşündüm. Öğlen Ara öğünlerim ufak ufak atıstırmalarla gidiyor sabah akşam yemegi gibi değil onu nasıl yapacagım ki aksama kadar birşeyler atıstırıyorum meyve kuruyemiş falan atıyorum
Nuurnur Xxxxci 25.3 haftamdayım istenmedi istendiği aralıkta henüz doktora gitmedim randevuma kadar kendim ölçeyim evde dedim
Nuurnur Pembesarelle2 sınırları nedir acaba bu konuda da bilgim yok. Bugun açlık ve tokluk kanıma bakıldı 1 saat arayla kan testlerimde. Biri 91 biri 74 cıktı. Bu arada 25.3 haftamdayım henüz doktora gitmediğim için şeker yüklemesi istenmedi tabi ben diğer randevuma kadar ½ hafta kendim evde takip edeyim dedim. Bende de babamda babannemde şeker hastalıgı var ve yıllar önce bana insülib direncin var denmişti. O yüzden şeker çıkabilir diye takipteyim
Pembesarelle2 Nuurnur Açlık sınır 95 Tokluk ise 140 Muhakkak takip altında olun hastanede yapılan tahlilde benim şekerim hep normal çıkıyor sadece hastaneye bağlı kalmamak lazım hatta ben ölçüm cihazıma bile solüsyon damlattırdım yanlış mı ölçüyor diye ama malesef ki doğru ölçüm yapıyor şekerim var yani sizde hastanede normal diye ölçüm yapmamazlık yapmayın Birde normal şekilde yemeklerini ye diyet usulüne kaçma çünkü şuan şeker olup olmadığını kesinleştireceksin diyet yaparsan haliyle sonuç düşük çıkar şeker olsada anlamak zor olur biraz normal nasıl yiyorsam o şekilde yemeklerini ye
Nuurnur Pembesarelle2 ne kadar süre böyle ölçüm yaparak bi sonuca varabiliriz ki şekerimizin olup olmadıgına
Pembesarelle2 Nuurnur Ben 16. Haftada başladım o zaman normal sınırda çıkıyordı ilerleyen haftalar yükseldi Bebek büyüdükçe eğer varsa yüksek çıkacaktır zaten özellikle beyaz ekmek , pilav , makarna gibi nişastası şekeri yüksek gıdalarda yükseliyor
Nuurnur Pembesarelle2 bu sabah ölçtüm açken 106 çıktı 2 saat sonra ölçebildim 133 çıktı aletle benimde biraz skntı galiba
Pembesarelle2 Nuurnur 140 sınır zaten sınırın bir tık altında çıkmış 1 saat sonrasını ölç bence bugün bende gittim doktora açlık düzensiz olduğu için insülin başladı düşük dozda Açlık yüksek seninde 95 açlık sınırı Açlık bende 105-112 arası çıkıyordu bazen 92-88-85 düzensiz olduğu için insülin başladı doktor sabah açken ölç lokmayı ağzına attığın an alarm kur 1 saat sonra ölç ve not al bana bugün diyabet hemşireside bu şekilde söyledi not al ve doktora git muhakkak