Serpogrtm şöyle benim o bebeğimin hastalığı çok nadir bir genetik hastalıktı. Yani mikrodelesyon sendromu diye geçiyor genel olarak. Mikro düzeyde bir gen silinmesi sonucu oluyor muş. Ultrasonda bulgu vermiyor maalesef. Birazda doktorlar konuya hakim değil. Yani down sendromu vs. Gibi bir durum olmadığı için doktorlar zaten karşılaşmamıştı benim gittiğim. Benim 16. Haftada 3’lü testte bakılınca AFP Mom diye bir değer yüksek geliyor. Buda bebekte en çok omurga açıklığı yapıyormuş. Beni detaylı ultrasona gönderiyorlar orda doktor açıklık yok ama bardakları parlak diyor. Oda bir şey ifade etmez diyor tel başına beni yolluyor. Ama ben içime düşen kurt ile bürün yurt dışı makaleleri okuyorum Türkçeye çevirtip. Ve genetik test yaptırmam gerektiğini düşünüp amniyosentez yaptırdım. Hastalık mikro düzeyde olduğu için yine normal amniyosentez de karyotip denen analizde çıkmıyor. Daha ileri mikroarry denen işlemle bakılınca görülüyor. Yani benim çabam ile doktorları resmen yönlendirmem ile hastalık ortaya çıkıyor. Bu yüzden de uzun haftalar aylar sürdü hatta netleştirmek. O yüzden doktorlardan nefret ettim.