Esra-135
Anadolu tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdım ama hamile kalmadan 6 ay önce yapılması gerekiyor. Doğum paketini sigortaya ayrı ekletmeniz gerekiyor. Muayeneler hariç doğumu %100 karşılamasını sormanız gerekiyor. Bazı sigortalar sadece muayene kapsıyor. Doğum içinde olan bazı testleri karşılamıyor onlara ücret ödüyorsunuz sadece. Ben Ocak ayında yaptırdım 13 bin tl verdim. Şubatta hamile kaldım. Bizim sigorta şirketimiz 1 ay sonra hamile kalmaya göre ayarlandı bazılarında 1 yıl bazılarında 6 ay içinde hamile kalırsan karşılamıyor. Hepsini konuşmak gerekiyor. Hiçbir sağlık sigortası detaylı ultrasonu karşılamıyor onda da bilginiz olsun. Bence iyi bir şey çünkü sadece normal doğum şu an gittiğim hastanede 25 bin tl. Ben hem testlerimi yaptırıyorum hem muayene oluyorum hem Allah nasip ederse doğum yapacağım 13 bin tl verdim. Extra şu zamana kadar verdiğim 5 bin tl dir. Karşılanmayan testlerin bazılarını aile hekiminde yaptırdım bazılarını test merkezinde neresi uygun geldiyse hastanede yaptırmak zorunda kalmıyorsunuz.