39+2 olduğum gün yani 15 temmuz günü sabah çok minik bir leke gördüm. Tamaaam dedim başlıyoruz 😊sonrasında hafif hafif sancılar gelemeye başladı. Karnımın alttındaydı sadece sızılayıp çıkıyodu geri. Akşama kadar biraz daha artttı tabi aama dayanılmayacak gib değildi ve çok düzensizdi. Bazen yarım saatte bir bazen bir saatte bir bazen 10 dakkada bir giriyodu. Nefes alıp vererek yürüyüş squat yaparak o gün geceye kadar bekledim. Hiç dayanılmayacaaak bir sancı değildi çünkü diğer doğumlrdaa yaşadığım sancıyaaa göre bu hiçti hatta. Gece 11 e kadar dayandım. 5 dakikada 1 gelmeye başldı artık gidelim dedim erkenden gitmek istemiyodum hastaneye evde çekmek daha kolay çünkü. Çocukları uyuttum ve hastaneye gittik. Hemen açıklığa baktılar 5-6 cm. Yatış verdiler sancı odasına çıktım. O meşhur önlüğü giydim. Bide yukrda baktılar açıklığa 6-7 cm. Suyunu patlatırsak bu hemen doğurur dediler. Suyumu patattılar. Ama sancım düzensizdi. Yüksekti ama çok aralığı uzundu girmesinin. Suni taktılar sonra. Çünkü açılmam 8-9 olmuştu. Suniyi hissedene kadar kendi sancım beni hiç yormadı zorlamadı. Allhtan son 10 dakka da falan çektim suniyi. Bi girdi aralıksız nefes aldırmadı bana. Suniden önce açılmam tam olmasına rağmen ıkındığım halde bebek gelmiyodu. Kordon mu dolandı acaba dediler ebeler bizraz telaşlı doktoru çğırdılar. Kordon kısaymış meğer. Doktor geldiğinde zaten suninin etkisi başlamıştı ve ben var gücümle aralıksız ıkındım. Ve hemen başını hissettim bağırdım geliyo diye. Çatala zor yetiştirdiler. Çatalda zor tuttum kendimi sakın ıkınma dediler ama aşırı bi ıkınma geldi. Bacaklarımı çatala koymamla ıkınmam bir oldu ve doğdu. Kaç kere çok şükür allahım dediğimi hatırlamıyorum çünkü bu kadar çabuk olacağını düşünmemiştim. İkinci doğumum çok zor olmuştu çünkü. Gece 00:40 gibi girdiğim hastanede 01:45 de doğurdum. 1 saat sürdü toplam. Kesi dikiş hiç bişeyim olmadı çok şükür. Eşini çıkardılar. O arada oğlum çok ağladı bi türlü susmadı ben ayağa kalktım sandalyede hemen meme vermemi söylediler ama tutamadı çünkü yutkunamıyodu. Götürdüler hemen onu doktor bakması için. Benide odama götürdüler. Solunumu yavaş diye küveze koydular. Gidip gelip emzirdim. Ama çok şükür çok sürmedi düzeldi ve dün taburcu olduk. Şimdi 3 çocuklu hayatıma adapte olmaya çalışıyorum😄