Aysegulll_37_annelikk Açılma olmasi için bizim yapmamiz gereken bişey varmı neler yaptiniz biseyler yapıp kolay doğum yapan varmı
Letubra Aysegulll_37_annelikk katıldığım eğitimde açılma olan kaslar bilinçle çalışmaz bilinçaltıyla çalışır, bilinçatınıza güvende huzurlu rahat olduğunuzu hissettirin stres korku adrenalini en aza indirmeye çalışın, zaten kaslar nasılsın doğumdan önce sımsıkı kapalıysa doğum başladığında da açılmaya programlı demişlerdi. Yakın zamanda 2 doğum yapan arkadaşım var. Biri doğuma cümbür cemaat gitti herkes başındayken 10 saat sancı çekip 3 cm açıldı diğeri sadece eşiyle gidip ebelerin tavsiyesini dinleyip 6 saatte doğurdu😋
Patito__ Aysegulll_37_annelikk Hurma diye cok okudum Kuranda da doguma kolaylik olur tarzinda ayetler geciyormus Tabi bunu doguma yakin zamanda yemek lazım erken haftalarda degil
SYF Doktor ahududu yaprağı çayı önerdi,ananas,hurma,pilates topu hareketleri,merdiven çıkma,ördek yürüyüşü,ilişki.39.haftamdayım
Aysegulll_37_annelikk SYF hurmayı bana da söyleyen oldu ya biraz yürüyüşte sıkıntı var yuruyemiyorum 24 haftalığım arada ilişki var ama ilerleyen zamnaalrda olurmu bilmiyorum bu ördek yürüyüşü fln onlardanda biraz korkuyorum açıkçası
Aysegulll_37_annelikk Letubra ayy inşallah benim de öyle olur strese girmeyip sadece bebeğimi kucağıma alacağımı düşünsem belki kolay olur
Letubra Aysegulll_37_annelikk youtube felan dersler var. Nefes egzersizlerine mutlaka bakın. Yalancı kasılmalar geldiğinde deniyorum ve hemen farkı anlıyorum. Tabiki doğum sancısını sıfıra indirmez😄 ama ne kadar azaltabilirse o kadar iyi
Aysegulll_37_annelikk Letubra tmm canım bakıcam mutlaka sizin kaç haftalık benim 24 haftalık ama öyle sancı fln bişey yok suan
Letubra Aysegulll_37_annelikk evet ilk gebeliğim bir sorun olmadığı sürece normal istiyorum. Ama hiç bir belirti sancı vs. Yok. 40ı aşıp sezeryan diyecekler diye korkuyorum
Letubra Aysegulll_37_annelikk çatıya 37de çıktım. Hiç bişey yoktu sadece normale müsait ama bebek kanala girmemiş beklemez demişti. Perşembe 38+2de hala kanala girmemiş dedi zaten sancı felan da çıkmadı. 39u bekleyelim ona göre doğum şeklini tekrar konuşucaz dedi. O kadar eğitimlere katıldım kendimi psikolojik fizyolojik hazırladım normale sezeryan olursam kahrolurum😄
Aysegulll_37_annelikk Letubra insallh istediginiz gibi olur normale musayit dediyse normal olur bence
Aysegulll_37_annelikk Patito__ erken haftalarda yeyince belki erken doğum olabilir acaba kaçıncı haftada başlamak gerekiyo bı yanlış yapmaktan da korkuyorum
Letubra Aysegulll_37_annelikk bazen okuyorum burda, herşey normaldi 40 41 oldu gelmedi kaka yaptı kordon dolandı kalp atışı zayıfladı vs mecbur sezeryan oldum diye. Çoğu kişi normalden korkar ben sezeryanden korkuyorum😄
Letubra Aysegulll_37_annelikk 35ten sonra yiyebilirsin. Zaten oturup bir kilo yiyemeyiz 35ten sonra günde 5-6 yersin sonra arttır yiyebildiğin kadar ye hiç Bi zararı yok. Şekeri bile etkilemiyormuş
Patito__ Aysegulll_37_annelikk onun icin bisy diyemicm cnm dr a bir danisin isterseniz ama 38 filan ii gibi