Fundaaaaa Balıktan nefret ederim yiyebildiğim iki balık var birisi Somon birisi mezgit onlarda yeni yeni sırf çocuklar balık yesin diye yiyorum. Mezgit bir tık yağlı gibi midemi bulandırdı somonu da doktorlarımın ikisi de yemesen şu süreçte daha iyi dedi çok önermiyorlar hatta çocuklara da yedirme hamsi çipura gibi balıkları önerdi çoğu yerde de somon tüketilebilir yazıyor kafam karıştı iyice 🤔
Leylaaa_46 Fundaaaaa Somonla ilgili bende bir kaç bi şey duydum iğne vs yapıldığını . Kışın levrek mezgit gibi tüketiyorum ama yazın olunca pek Emin olamadım taze olmama ihtimali varmıdir diye
Prmftm Leylaaa_46 normalde balık yemem ama hamilelikten dolayı mecburen tüketmeye özen gösteriyorum. Sardalya mevsimiymiş hem civa oranı düşük yüzey balığı, o yüzden şu dönemde sardalya öneririm 🥲
Fundaaaaa Leylaaa_46 evet evet yemeyin mümkünse çocuklara da çok yedirmemeye çalış dedi şu dönemde hatta ocean momy yazdı bunu kullan balık yemesende olur dedi
Prmftm Leylaaa_46 ya bence çok ağır değil, buğulama şeklinde fırında pişirirseniz daha hafif olur veya mekanda yiyecekseniz ızgara şeklinde tercih edebilirsiniz
hakinh Leylaaa_46 temmuz ayı sardalya zamanindiye sardalya yedim. Izgarada yapılanı yiyorum fazla yağlı olmasın diye .
hakinh Tarım kredi marketlerinde de Karadeniz somonu gordum dondurulmus ama henüz yapmadım. Buzlukta duruyor 🙈😅
hakinh Leylaaa_46 yoo hiç ağır gelmedi. Kelebek ızgara yaptırıyorum. Kilcikta olmuyor hamsi gibi yiyorum. 😅
Tuba055 Leylaaa_46 dip balıkları zaten önerilmiyor, Havalarda çok sıcak tazelinden emin olmak lazım balıkların ben hiç balık tüketmiyorum.
Kbrosmn_1 Leylaaa_46 ben bugün yedim alabalık yaptırdık ızgarada harikaydı somon 🍣 da cok güzel bende hep balık aşeriyorum🙈