Rbyglc yediklerine dikkat etmiyor musun derken? simdiye kadar yememde icmemde bir sey degistirmedim. 30 haftalik olana kadar zaten kilosu hep idealdi sonra birden kilo almaya basladi ve doktorum seker yükleme testini tekrardan yapti cünkü suyumda cogalmaya basladi. fakat her sey temiz cikti ve bazen bebekler birden bire böyle durduk yere kilo alabiliyormus dedi. her neyse riske atma konusunda ise tartisilir bir konu herkesin kendisine göre düsüncesi vardir tabi fakat ben ne olursa olsun sezeryanda bicak altina yatiyorsun sonucta oda bir risktir diye düsünüyorum. ebemle de görüstüm bu konuyu ve o bana ne olursa olsun normal dogumu tavsiye etti. normal dogum ile baslariz ve bakariz eger bebegin kalp atislari düsmeye baslarsa o zaman yine sezeryana gecebiliriz dedi. ben almanyada yasiyorum ve burda sezeryani sadece aciliyet durumlarda tavsiye ediyorlar. bebek 4 kilo dogacak diye bu bi aciliyet ve sezeryan icin bir sebep degildir. tanidigim bir cok kisinin bebekleri de 4,5kg civari dogdu ve ne bebekte ne annede hasar vardi veya dogumu riske sokacak bir sebep vardir. sezeryani secipde normal dogum yapmak istemeyenlere saygim sonsuz yanlis anlasilmasin sonucta herkes kendine cekiyor acisini ve kendisi karar vermeli kendisi icin neyin dogru oldugunu. Herkese saglikli bir dogum diliyorum, ister sezeryan ister normal ☺️