Zuleyha_18 Kızlar 32 haftalığım rahim ağzım 20 mm dün gittigim doktor istirahat etmemi iyi görürken , bugün gittiğim doktor günlük işlerini yapabilirsin kendini çok kasma sürekli yatman da iyi değil filan ddi .. hangisine uymam gerekiyor yani burda okuduklarim da sürekli yatmam gerektiği yönünde ama bugünkü doktorun böyle söylemesi değişik geldi ..
minnosbirkiz Zuleyha_18 bence dinlenmeniz lazım, o haftalarda 30mm altı pek iyi karşılanmıyor, bebek iyice büyüdü, mantıken siz dolaştıkça iyice baskı yapıp kısalmayı tetikler, ciğer geliştirici vs vermişlerdir inşallah
Mii Zuleyha_18 merhaba öncelikle geçmiş olsun dinlenmeniz en iyisi bence sonuçta okadar ilacı iğneyi boşuna vermiyorlar bende 30.haftamdayim sancım gibi ağrılarım oluyor rahim agzini cihazdan mi olcuyorlar yoksa alltan muayeneyle mi yarın gideceğim bende
Mercimekannesi45 Zuleyha_18 bencede dinlenin baya kısalmış Rabbim sagsalim zamanında kucağınıza almayı nasip etsin küvez sürecide sıkıntılı bir süreç zor Allah’ım yasatmasin
Sude22 Zuleyha_18 30.haftamda 18 di rahim ağzı kısalığım 2 gün hastanede kaldım o süreçte 23 e kadar uzadı yarın 36 haftalık olucam 6 haftadır sürekli dinleniyorum annemde kalıyorum doktor harici dışarı çıkmıyorum çok şükür 6 haftayı geçirdim üstelik hastaneden çıkarken doktora sorduğumda rutinine devam et demişti ama dinlemedim onu geçen gittiğim doktorda dinlenmem gerektiğini gerekmedikçe kalkmamamı söyledi eğer imkanın fırsatın varsa bolca dinlenmeye çalış zaten yürüdükçe ve yoruldukça değişik sancılar oluşabiliyor
Zuleyha_18 minnosbirkiz aynen ciğer geliştirici yapıldı 10 tane de progestan iğne yapıldı aynı zaman da fitil olarak kullanıyorum ki bende sizin gibi düşünüyorum ama sürekli yatman da iyi değil ddi anlam veremedim
Zuleyha_18 Mii alttan muayeneyle net sonuç veriyormuş, birde ilerleyen haftalarda karından muayeneyle görünmüyor çok
Zuleyha_18 Mercimekannesi45 amin Allah razı olsun aynen o süreci atlamaya çalışıyorum ilk hedefim 35 üç haftam var Allah’ın izniyle sonrası 37 bakalım nasip 🤲🏽
Zuleyha_18 Sude22 bende annemde kaliyorum bir aydır ve yaklaşık bir ay daha kalmayı planlıyorum sürekli istirahat halinde olduğum için , dediğin gibi ayakta yarım saatten fazla kalsam rahatsız olmaya başlıyorum zaten 😬
Mercimekannesi45 Zuleyha_18 Benimde riskli gebeliğim 34 hafta sonrası düzlük dedi doktor Rabbim sagsalim kavuşmayı nasip etsin hepimize
Hiranurunannesiii Zuleyha_18 Bence dinlenmeniz faydalı olacaktır. 25 mm sınır çünkü. Ben ilk gebeliğimde 13 mm le serklaj oldum açılmada vardı. Şuan 2.gebeliğim 24 mmle serklaj oldum önlem amaçlı. Rahim ağzı yetmezliğim olduğu için. Dinlenmeyleve ilaçlarla 37-38 leri görürsünüz sizde inşallah.
Prnssm0 Zuleyha_18 33. Haftada 2 cm açılma ve rahim ağzı 10 mm 😒 4 gün hastanede yatıp imzayla çıktım evde yatıyorum erken doğum riskim var
Zuleyha_18 Prnssm0 Rabbim vaktinde kucağınıza almayı nasip etsin , sizin durum daha riskli hiç bir şekilde kalkmamalısınız neredeyse yemek yerken bile 😢
Prnssm0 Zuleyha_18 amin inşallah her şey nasip zaten hep erken doğum riskim vardı dua etmekten başka çarem yok
Mercimekannesi45 Zuleyha_18 yani artık daha rahat olabiliriz bebek için demek rabbim sonuna kadar gitmeyi nasip etsin insallah