[silindi] Arkadaşımı tansiyondan acil sezeryana alıyorlar bugün tam 37 haftalık bebek küveze girer mi ve prematüre mi olur
huysuz__ [silindi] yüksek ihtimalle girmez yine de sağlık durumuna bağlı, vaktinde doğup giren yavrular bile olabiliyo ama prematüre bir bebek için oldukça iyi haftalarda
Burcu395 [silindi] 37+2 de arkadasım oldu kuveze girmedi girerse de korkma bu kadar hemen veriyolar sorun demek değil ciğerinden 39 hafta sezeryan olupta suyunu atamayan bebekte var sezeryansa doğum seklin bu risk hamileliğin her haftasında var dua ediyorum canım
bykarakan [silindi] 36+1 de doğum yapmıştım ben 4 tane ciğer geliştirici yapıldı küveze girilmedi normalde arkadaşınızın bebeği de bence girmez ama solunumla alakası var solunumda sorun varsa 40 hafta bile olsa alıyorlar
iremd-1798 [silindi] 35+5 haftalık 2200 gram bebeğim doğdu küveze girmedi sağlığı ile alakalı aksi bir durum yoksa eğer küveze girmez içinizi ferah tutun dua edin bol bol ❤️ sağlıkla evladınıza kavuşun inşallah
NerminAyla [silindi] prematüre olup olmadığı gelişimine göre denir. Benim bebeğim de 37+0da doğdu ama gelişimi 33 haftalık olduğu için prematüre sayılıyor. 10 gün küvözde kaldı solunum sıkıntısı sebebiyle. Her erken doğan da küvöze girmiyor inşallah sizinki de girmez. Daha dün bir annenin paylaşımını gördüm 41.haftada doğum yapmış aynı gün küvöze almışlar nasip her şey
Hiranurunannesiii [silindi] 37.haftadan sonrası normal doğum zamanı oluyor, prematüre olmuyor, kilosu ve solunumuda iyiyse küvezede girmez inşallah. Ben 37+2 de doğum yaptım, 3150 gramdı küvezede girmedi.
Hiranurunannesiii NerminAyla O olabilir tabiki ama NORMALDE 37.haftadan sonrası normal doğum zamanıdır. Gelişimini bilemeyiz.
Civcivlerinannesi [silindi] prematüre de önemli olan kilo ve gelişim 2.500 kilo üzeri bebekler erken hafta da doğsa bile prematüre olarak sayılmıyor. Tabii burada ciğer gelişimi bebeğin kendi kendine rahatlıkla solunum yapabiliyor olması da önemli. Prematüre bebekler genellikle düşük doğum ağırlıklı gelişim geriliği olan bebekler olarak ayrılıyor.
Civcivlerinannesi [silindi] doğum için haftanız çok erken denebilecek haftalar da değil.Sezeryan da genellikle herhangi bir sıkıntı yoksa 38. Hafta da doğuma alınıyor. Gönlünüzü ferah tutun. Riskli dönemleri atlatmışsınız. Sağlıkla kolaylıkla kucağınıza alırsınız inşaAllah🤗