Merhaba, pcos rahatsızlığım var reglim 40-50 günleri buluyordu. Sıkıntılı gebeliklere bakan bir doktora gittiğimde matofin vermişti, kilomda kan tahlillerimde hiç sorun yok fakat pcosun insülin direnci ile alakalı olduğunu ve Ailede kesin olduğunu söyledi. Şeker ile ilgili sıkıntıları kendimde hissediyordum zaten , yiyip doymamak gibi, şeker düşmesi gibi. İlaç bana çok iyi gelmişti ve doktor sadece bununla bile kolayca hamile kalacağımı söyledi . Öyle de oldu hemen hamile kaldım. 5 haftalık olana kadar içtim ve sonra başka doktora gittim. O bana ilacı bırak dedi. Öbür hafta doktora gittiğimde kalbi yeterli hızda değildi, diğer hafta da iyice yavaşlamıştı ve bugün gittiğimde kalbi durmuştu. Pek çok yerde matofinle hamile kalınca 3 ay için yazıyor. Çoğu doktor makalesinde düşük riskini azalttığı yazıyor, ilaç gebelikte içmek için güvenli sınıfında. Ama bazı doktorlar da içmemeyi tavsiye ediyor. İlacı bıraktıktan sonra gebelikte kaç gün üst üste ani şeker düşmesi yaşadım, elim kolum kalkmayacak hale geldim. Bebeğimin kalbi bu şeker olayı yüzünden ilaç içmedim diye mi durdu, yoksa kromozom sıkıntısından mı bunları düşünmekten kafayı yicem. Fikriniz var mı? Keşke sıkıntılı hamileliklere bakan doktora gitseydim o kesin iç derdi diye düşünmeden edemiyorum. Hastanesini çok beğenmediğim için gitmemiştim oraya. Prof du kensidi aslında. :( çok üzgünüm