Bsp Elif52 spinal tek dozla belden asagı verilen anestezi epiduralde bele takılan bi kateter var ordan farkli dozlarda verilen anestezi sekli diye biliyorum. Ben spinalle yapmistim epidural daha bi agrisiz oluyor sanirim...
oznursrm Canım 8 aylık hamileyim epidural yaptıracağım için çok araştırdım.Epidural doğum,Normal doğumda annenin beline kateter deniler ince bir tel takılıyor ve ordan anestezi ilacı veriliyor.Ağrısız doğum yapıyorsun.Spinal doğum ise yine epidural gibi belin belirli bir bölümüne anestezi iğnesi vuruluyor.Ve sezeryan doğum yapıyorsun.Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin inşallah.🙏🏼
Side Tugbasab Yapılıyor tabi ki bunun diğer adı prenses Doğum ağrısız sıkıntısız olsun isteyenler yapıyor
Seden Spinal sadece sezeryanda uygulanan belden aşağısınin uyusturuldugu, epiduralde belden uygulanan ama normal doğum da da kullanilan anestezi yöntemidir canim. Google da daha ayrıntılı bulabilirsin :)
Freearc Epiduralde sıfır acı yok ama. Yine sancı çekiyorsun doğuma girmeden bir süre önce vuruyorlar iğneyi. Bilmiyorum ama o kadar acı çektikten sonra anestezi yapmak istemiyorum.