Arkadaşlar size bende kendi doğum hikayemden bahsetmek istiyorum. 2022 ağustos gibi hamile kaldım bebeğimi şubat ayında 6. Ayındayken aniden gelen kanamayla erken doğurdum bebeğim ters geldiği ve canlı olduğu için acil sezeryana alındım. Bebeğim 1 gün dayanabildi sonra yaşamadı. 6 7 ay ara verip bu süreçte neden böyle olduğunu araştırdım rahim ağzı yetmezliği teşhisi kondu ve birdahaki hamileliğimde serklaj işlemi yapılıp rahim ağzına dikiş yapılması gerektiğini söyledi doktorlarm. Tekrar hamile kaldım 14 haftalıkken serklaj oldum. Serklaj olmadan önce çok kötüydüm yataktan kalkamıyordum fitiller kan sulandırıcı iğneler haftada bir proluton iğne derken epey ağır geçti ama serklaj işleminden sonra rahatladım doktor dikkat et yürüme kalkma vs dedi ama benim serklaj işleminden sonea enerjim yerine geldi heryere de gittim her işimids gördüm ama zorlamadan dinlenerek. Bebeğimin gelişimids herşeyide iyiydi doktorum dünya harikası bir insandı süreci çok güzel geçirdim. İlk doğumum sezeryandı bu bebeğimide sezeryan doğum ile doğurdum. Sabırsızlandım çok sabırsızdım çünkü kendimi uzunca bi süre hamile gibi hissetmiştim doktorumla birlikte karar verip bebeğimi 37/5 te hastaneye güzel bir şekilde gidip doğurarak dünyaya getirdim. Hastanede bir gece kaldım. Önce bebeği aldılar sonrasa serklaj ipini aldılar sonra uyandım bebeğimi kucağıma aldım. Sezeryan sonrasıda sıkıntı yaşamadım bikaç gün ufak ağrılarım oldu bebeğim 3200 kg doğdu. Sürecim güzel geldi geçti işlemler sırasında ve ameliyat sırasında hiçbiri şey görmediğim için büyük ağrılar yaşamadım. Bebeğim suan 2,5 aylık. Serklajlı bi şekilde seseryan değilde bormal doğum yapacak olsaydım doğuma bir iki hafta kala dikişlerimi alıcaktı ve bebeğin gelmesini bekleyecektim ama sezeryan olduğum için sezeryan sırasında dikişlerim alındı. Canım çok tatlıdır ağrıya sızıya dayanamam ama hiçbirşey görmeyip hissetmedim en güzeli bu oldu. Yapacak olanlar veya yapmış olup bebeğini bekleyenler için sürecimi yazmak istedim sağlıklı bir şekilde bütün anneler çocuğunu kucağına alır inşallah sormak istedikleriniz olursa cevaplarım ❤️