(Epey uzun olacak kusura bakmayın )33. haftamda rahim ağzı kısalması sebebiyle erken doğum riskim vardı. Progestan vs derken 37. Haftayı tamamladık. 37+2 de sabah 7 ye gelirken suyumun gelmesi ile uyandım . (Ertesi gün de kontrolüm vardı. İki gün öncesinde de nişana benzer birşey gelmişti ama değildir deyip çok ciddiye almamıştım.) Doktorumu aradım. Bulunduğun yerde nst ye gir sonra panik yapmadan gel dedi. Ordunun küçük bir ilçesinde yaşıyorum . Doktorum Ordu merkez Medical park ta 1 buçuk saat gibi bir mesafemiz var. Neyse biz eksikleri tamamlayıp nst için bulunduğumuz yerdeki hastaneye geçtik . Nst sıfır sancı çıktı ama ben bir tane çok şiddetli hissettim . O sancıya kadar da ne düzenli ne düzensiz ağrı sancı belirti vs farklı hiçbirşey hissetmemiştim. Bebeğim ters gelişti bu yüzden sezaryen olacağımı biliyordum . Nst den sonra ebe açıklığına da bakalım öyle git dedi kabul etmedim zaten sancı yok sezaryen olacağım hem doktorum bekliyor dedim ebe beni zorla ikna etti . Açıklığa bakarken neden yüzü değişti sonra daha kademli bir ebe çağırdı ben anlayamadım tam sen bak dedi ebe baktı dedim açıklık mı var kaç cm dedi ne açıklığı doğumun başlamış elime ayakları geliyor açıklık daha ilerde kalıyor ona bakamıyorum bile ben şok herkes şok. O hastanede de kadın doğumcu yok çok küçük bir ilçe o yüzden beni en yakın sezaryen yapılabilecek hastaneye Fatsa devlete apar topar götürdüler ambulansla . Orda da çatala aldılar ve bebek geliyor diyip acil sezaryene aldılar Ordu ya asla yetişmez dediler . Beni onlardan hızlı soyup ameliyathaneye aldılar ki anlatamam . Sadece herkesin birbirine vakit yok hadi hızlı diye bağırıp beni çekiştirdiklerini hatırlıyorum spinale bile vakit yok dediler genel anestezi ile bebeğim doğdu . Evde suyumun gelme anıyla bebeğimin doğma anı arasında sadece 2 saat var ve arada bir sürü yol gidildi biz evden hemen çıkamadık ilçedeki hastanede oyalanıldı. Ameliyattan acı ile uyandım çok acıyo diye bağırıyordum sadece . Sonra bebeği gösterdiler odaya geçince hayal meyal hatırlıyorum çok güzel gelmişti . Ağrı kesici yapıldı ama etki etmedi epey saat ağrı acı çektim . O sırada bebeğin emmesi için uğraştılar . Tekrar ağrı kesici yapıldı o da pek etki etmedi . Genel anestezide böyle oluyor dediler . Ara ara gelip sürekli karnıma bastırıp alttan parmakla bişeyler yaptılar çok acımadı ama çok bağırdım korkudan . Karnıma kum torbası kondu sabaha kadar kalacak dendi o yordu beni çok. 8 saatin sonunda yürüttüler ilk kalkış çok zormuş evet ama bana göre ilk birkaç kalkışın hepsi zor . Acı ve ağrıdan ziyade karnın boş olması aldığım nefes sanki boşa gidiyor hissi konuşmaya çalışıyorum sesim çıkmıyor sanki organlar dökülüyor hissi diyorlar ya öyle birşey. Yürümekte çok zorlandım iki gün . Omuzlarımda boynumda müthiş bir ağrı oldu bazen ameliyat ağrımdan daha çok zorladı bunu da hiç duymamıştım mesela. O ağrı bir haftaya kadar sürdü eve gelince biraz şekil değiştirdi omuzlarımda sanki hareket kaybı var gibi hem ağrı hem zorlanma çok değişikti. Gaz sorunum oldu hastanede iki gün kaldım çıkarken lavman yaptılar onunla az çıkarabildim eve geldim yine çıkmadı 4 5 gün çıkaramadım kayısı kompostosu çok bol içtim hareket yürüme hiç biri etki etmedi. En çok gazdan çektim . Hastaneden çıktığım gün iyiydim epey ama eve geçerken yolda sarsıldığım için sanırım tekrar kötü oldum . 4 5 gün bir iyi bir kötü o şekilde geçti ama bir hafta dolunca birden çok iyi oldum asla ihtimal vermiyordum bir haftaya değil bir aya bişe ayakkanamam diyordum . 6. Güne kadar kendim oturup kalkamadım desteksiz. Bu arada benim gazıma kimyon çayı ve duphalac şurup Allah razı olsun onu yapandan o çözdü . Gebelikte kabız olursam diye doktor vermişti ama ihtiyaç duymamıştım gaza da iyi geldiğini okuyunca denedim çok rahatlattı . Ameliyattan sanırım sürekli gıcık tuttu öksürük geldi ve beni aşırı zorladı öksürmek mümkün değildi çünkü ameliyat yerinden dolayı . Sürekli elimde su şişesi vardı korkumdan. Ben canı çok az çok nazlı bir insanımdır burada yaşadığım tüm şeyleri olduğu gibi anlattım Şuan 11 gün oldu ve 6. Günden beri çok iyiyim. Sanki hiç toparlanamayacakmışsınız gibi geliyor ama gerçekten geçiyor . Normal doğumu çok istiyordum nasip böyleymiş, devlette olmak zorunda olduğum için çok üzülmüştüm ama genel olarak iyilerdi . Çok uzun oldu kusura bakmayın herşeyi yazmak istedim.