Kızlar henüz çok erken biliyorum ama bir çıkış yolu bulmam lazım ki kendimi güvende hissedeyim .
3 aylık hamileyim henüz fakat bulunduğum ilde sadece devlet hastanesi var ve doktorlarını araştırdığımda 3 doktorun üçünün de yeni atandığını gördüm hepsi 2022-2023 sıralarında atanmışlar birine randevu alıp gittim fakat ilgi alaka ne bileyim içime sinmedi hani devlet hastanesi çok birşey beklemiyordum zaten ama gebeliğim hakkında doktorun ağzından cımbızla laf aldım diyebilirim .
Başka bir doktora randevu aldım 4 gün sonra ona gideceğim . Fakat olmadı en yakın ilden bir saat uzaklıkta özelde bir doktora gideyim diyorum fakat arabamız yok çok zor olacak kontrol ve doğuma yakın oraya varabilir miyim endişesi var .
İkinci bir çıkış yolu var fakat oda kendi köyümüze gitmek yani köy dediğim şehre çok yakın özel hastane devlet seçeneğimiz var doktorları iyi fakat orada doğum yaparsam akrabalar eş dost eksik olmayacak herkes başıma üşüşecek korkusu var doğuma yakın oraya gidip takibimi orda yaptırmayı doğumu da orda yapmayı düşündük fakat dediğim gibi eşimin ailesi benim ailem akrabalarımız rahat bırakmayacak sürekli birileri gelip gidecek ve ben huzursuz olacağım korkusu var ki doğum gibi zor bir süreçten sonra hiç kaldıramam bunları birde eşimin tarafı aşırı tutucu şimdiden yeğenimiz torunumuz diye yere göğe sığdıramıyorlar bu bir yandan güzel birşey ama doğum sonrası da aşırı ilgi istemiyorum bebeğim eşim ve ben en fazla yanımızda bir kişi istiyorum nasıl olacak fikirlerinizi merak ediyorum ne yönde ilerlesem daha iyi olur bir yanım otur oturduğun yerde diyor bir yanım doktor şans işi ya iyisine denk gelemezsem diyor kız kardeşimle bununla alakalı bir travmam var yani ebeler çok kötüydü devlette doğum yapmıştı herşey aşırı kötüydü o anlar gözümün önünden gitmiyor nasıl yapacağım bilmiyorum .