esraserdar34 Merhaba ilk sezeryan doğumumun üstünden 26 ay geçecek ve şuan 33 hafta hamileyim bu hamileliğimin normal doğum olabileceğini söylüyor doktor. Sezeryan sonrası vajinal doğum olan var mı ? Ne gibi riskleri var ? Bilen yazabilir mi ? Teşekkürler
Erva18 esraserdar34 yani bende ssvd yapmak istiyorum bebeğim şuan 9 haftalık ve doğana kadar araları yaklaşık 7 sene olacak ama doktorum kesinlikle yaptırmama taraftarı. önemli olan dikişler dedi. 10 sene bilr geçse dikişlerden emin olamıyoruz dedi. bende normal doğum istiyorum ama maalesef burda yaptıran yok
Minikklerinannesi5 esraserdar34 Bende çok merak ediyorum benim 1. Bebegimle arasi 46 ay olacak 2. Bebegimin. Doktorunuzla hiç konuştunuz mu bu konu hakkında ? Ben istiyorum ama bilmediğim için de korkuyorum yapabilir miyim acaba diye.
Aliahlas esraserdar34 sezeryanda ne kadar risk varsa ssvd de o kadar risk var bende olacağım inşallah çok istekli ve kararlı olmak gerekiyor
Aden_simay esraserdar34 araları nasipse 4.5 yaş olucak 3 doktora sordum hepsi önermedi dediler çok riskli bende aradayım ama sezeryan olucam sanırım
_Minik_ Erva18 bende de aynı durum arada nerdeyse 7sene var, dikişlerim de falan da çok iyi ama risk alamam. Ayrıca ben doğum sancısını da çektim, içimde de kalmadı açıkcası bu duygu. O yüzden denemeyi düşünmüyorum🤣
esraserdar34 _Minik_ benim gittiğim doktor 18 ay geçenleri herhangi bi sorun yoksa normal yaptırıyor ve çok kişiyi de paylaşıyor adı aytakin muhammadiyeleva sayfasına bakabilirsiniz
Eymen61 Arkadaşlar o ssvd olan kadın var ki önemli olan doktoruna denk gelmek. İnstagram da sayfası var @bir sezeryan hep sezeryan değildir diye bir bakın her şehirde destekleyen doktorlar muhakkak var. Bende istiyorum ama Ankara da hep özeller de var çoğu şehirde devlette de destekleyen doktorlar var
esraserdar34 Eymen61 evet tabiki destekleyenler var ama niçin riskler var diyorlar bi bilginiz var mı
Nur_hayder esraserdar34 suni sancı alınamaz diye kendi sancın olması lazım doktorum öyle söylemişti eger kendi sancın olursa ssdn yaparız ama yoksa tekrar sezeryan olmak zorundasın dedi
Eymen61 esraserdar34 henüz doktorla görüşmedim Ankara da Fatma bolkan var onunla görüşeceğim nasipse anklıma gelirse görüşmeden sonra yazarım
Efnan-77 esraserdar34 200 kadından 6 kişide eski dikiş patlıyo böyle bi ihtimale karşılık bebek doğdu ve konturol ettiler dikiş patlamışsa hem normal hem sezeryan doğurmuş olcaksınız bin kadında 1 ya anne ölüyo ya bebek bebek doğmadan dikiş patlarsa iç kanamadaki kan bebeğin suratına boşalıyo ve ölüyo