elif475475 Ysmcrs açılma 4 cm iken mi ne yapılıyor diye biliyorum çünkü ben istediğimde doktorum açılma 7 cm olmuş artık yapamayız biraz daha dayanabilirsin demişti.
1prensesannesi__ Ysmcrs 4 cm olunca yapiyolar diye biliyorum sona yaklasjnca yapmiyolar dogum aninda hissetmen lazim ki ikinabilmek icin
momofmychildren Ysmcrs doktorum bana 6 cm den sonra isteğe bağlı yapılıyor dedi ama o zamana kadar sancı çektikten sonra gerisi kolay bence dedi 😅
Merve1ei39 Suni sanciyla dogum yapcaksaniz hemen isteye Firdevs192 tabiki hayir kizimda hic bulantim olmadi ve suan 4 yasinda. Suan ikinci hamileligim 8 haftaligim ve hala bulantim yok gelceginide dusunmuyorum ve gecen hafta ultrasona gittim kalbi atiyodu.
1prensesannesi__ Merve1ei39 benimde 2. Hamileligim 10. Haftada basladi bulantı insAllah senin olmaz canim 😊
1prensesannesi__ Ysmcrs cok arastirdim ama hic epidural olmadım amaç kısa sürelide olsa dinlenmeyi rahatlamayı sağlamak genelde suni sancı olunca siddetinden dolayi yapiyolar ki fazla eziyet olmasin diye ama evet gecici bisey sona dogru zaten sancı siddeti de azalmis oluyo dogum aninda sanci olmuyo genelde dayanamayan kisiler için kisa süreli de olsa iyi bi cozum yolu olabilir
1prensesannesi__ Ysmcrs hic korkma askim öyle de böyle de gecip gidiyo dogum sonrasi herseyi unutuyosun bi sonu var yani ben ilk dogumumda sancı cekerken bile sonu olucak az kaldi diye dusunerek zaman gecirdim ki sanci 20 30 saniye sürüyo 3 5 dk dinlenme molasi veriyo yani süresiz aci cekmiyosun o yuzden oncelikle korkma rahat ol olup biticek yani sonu gelcek illaki
Ysmcrs 1prensesannesi__ ya kimi diyor 24 saat çektim olmadı vs birde eşim başka şehirde acaba yetişirmi yetişmezmi ben napcam ağrı başlayınca ne yapıcam bilmiyorum. Ya da doğum başlayınca nasıl anlayacağım acaba bu ara sol bacak kalçada ağrım var kramplarım artıyor acaba bu şekilde mi başlayacak
1prensesannesi__ Ysmcrs 24 saat kesintisiz degildir 24 saat boyunda 5 dk da bir sanci cekmistir dogum sancisi adet sancisi gibi oluyo daha siddetli ve duzenli aralıklarla oluyo mesela sanci gecince dk tutuyosun 5 dk sonra bidaha sanci giriyo o zaman dogum basladi demektir son haftalarda kramplar agrilar cok normal suan 36+2yim heran dogurcak gibi agrilarim oluyo
1prensesannesi__ Ysmcrs o anki duruma bağlı ne yalan söyleyim ilk gebeligimde sancım nst de 60ı bulmamişti bile dayanabilcegim bi siddetteydi tabi kivrandim ama etrafimdaki diger kadinlar gibi 100 ü bulmadi onlari gorunce cok korkmustum benimde yukselcek diye ama yukselmedi aynısı olursa istemem ama dayanamazsam cok siddetlenirse ya da acilmam olmaz suni vericez derlerse isteyebilirim