meralzg Arkadaşlar 18. Haftamda perinatologa gittim bağırsakta parlaklık ve bi kaç tane geçmekte olan kafasında pleksus kisti var dedi. Bu durumu yaşayanlar var mı, çok tedirgin oldum?
neslsah-1 meralzg kist bizdede vardı 2 taraflı 9 mm 3 haftada kayboldu bebeğin beyin gelisimine ceviz iyi geliyomuş doktorum tavsiye etti bol bol ceviz yedim ek olarak böbrek henişlemesi var ama sabit olduğu için onu o kadar sorun etmediler erkek bebelerde oluyomuş genelde. Parlaklık için hiç bi fikrim yok
Diririiririm sevgilikendim ayrıca ablamda hala var ve hayatını etkileyen hiçbir belirtisi yok kalsa bile çok önemsiz bişey olarak kalıyor
sevgilikendim Bende 21.haftamdayım detaylı ultrason yaptırdım. Ultrasonda sadece beyinde koroid pleksus kisti olduğunu öğrendim ama 8.5 mm olunca beni çok korkuttu. Bende beklemedeyim
meralzg Kistlere ölçü vermedi doktor geçmek üzere gibi konuştu, 18. Haftada. Şimdi Nipt verdim ama çok tedirginim günlerdir.
Mery14 meralzg bana da dediler bağırsak genişlik parlaklık 24.haftada şuan kayboldu normal bagırsakları dediler 36. Haftadayım
Cosimaniehaus meralzg 22. Haftada detaylıda bağırsakta parlaklık var dedi perinatolojide. 3-4 hafta sonra iki farklı doktora gittim birisi parlaklık görmüyorum ben dedi. Diğeri de sen demesen parlaklık var demezdim dedi. Zamanla geçtiğini söyledi doktor. Detaylı yapan doktor muhtemelen bir şey çıkmaz ama fetal dna yaptırabilirsin dedi. Burun ve ense ölçüleri normaldi. Down sendromu belirtisi olabiliyor bağırsaktaki parlaklık dedi. Fetal dnada sonuç olumsuz çıkarsa ne oluyor dedim. 26. haftaya kadar aldırma şansınız oluyor dedi sonrasında alamıyoruz dedi. Ben yaptırmadım fetal dna. Bağırsakta parlaklık kanamadan falan da kaynaklanabiliyormuş bende kanama hiç olmamıştı. Şimdi geçmiş görünüyor çok kafama takmadım açıkçası baştan beri.
Mutluuu42 Ventrikulo megali ile aynı mı bu dediğiniz şuan benimde bebeğime dediler fetal Mer cekicekler
meralzg Hepimiz sağlıkla kavuşuruz inşallah bebeklerimize, duyduğumuz her şey ayrı etkiliyor, günlerce haftalarca aklımızdan çıkmıyor. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.