Gamze_gamze Ben Tomris koyacaktım ama o kadar eleştiri aldım ki bir de size danışmak istedim bu kadar itici bir isim mi gerçekten? Öz Türkçe kız ismi arıyorum fikri olan buyursun. 🌸
cLearQueen Gamze_gamze ayyy hiç takma hiç…..çocuk sizin eger begendiyseniz kimsenin dediğine bakmayın. Ben kimseye fikrini bile sormam kimse begenmek zorunda degil ben de bazı isimleri begenmiyorum ama soylemiyorum bana ne
busrasya Gamze_gamze ya o kadar aynı durumdayız ki başta eşim olmak üzere herkes garip garip tepkiler verdi bende Tomris koymak istiyordum beş senedir kızım olursa Tomris olacak diyordum ama çevredekiler isimden bile soğuttu
Cosimaniehaus Gamze_gamze öz türkçe isimler çok moda oldu bu aralar da kıza da erkeğe de:) Siz istediğinizi koyun biz iki isim koyacağız mesela neden iki isim diyenler oluyor. Yani öyle istiyoruz bu sadece size ve eşinize kalmış bir şey. İlerde çocukla dalga geçecekleri bi isim koyulmadığı sürece kime ne
Sedadvc Gamze_gamze Kızım olsaydı Tomris koyacaktim. Benden duyan bir akraba kızına Tomris koydu benden önce. Sonra bebeğimin cinsiyeti erkek dendi. 😂 Bence çok güzel bir isim Tomris.
Gamze_gamze busrasya kesinlikle. Birşeyi yapacaksan gizli tut dedikleri bu olsa gerek. Tılsımını bozdular
metemom_ Cosimaniehaus insanlar artık kendi soyunun ismini koymak istiyor hâliyle moda olmasıyla alâkalı değil yani
Gamze_gamze metemom_ ben üniversite yıllarımdan beri koymak isterdim bu ismi. Moda değil bakış açısı 🫠
Cosimaniehaus metemom_ Bazı isimler gayet moda olduğu için koyuluyor özellikle erkek çocuklarına. Şu sıralar da Türk isimleri moda. Herkes moda olduğu için koymuyordur tabii post sahibi gibi. Mesela Lina ismi o kadar çok moda oldu ki bi ara şu an ilkokullu çocukların isminde çok karşılaşıyorum.
Cosimaniehaus Gamze_gamze 😅hemen de şamataya hazırlarmış. Yani Tomrisin dalga geçilecek bir tarafı yok bence. İlkokulda öğretmenim, çocuklar acımasız oluyor isimle falan dalga geçiyorlar maalesef 🥲 Velat diye kız öğrencim var mesela Velet diyorlar 🥲🥲
metemom_ Gamze_gamze gayet hoş bir isim siz bebek doğduktan sonra söyleydiniz eminim herkes adıyla yaşasın güzel isim derdi ama bebek doğmadan söylenince insanlar kendini söz sahibi sanıyor maalesef
Birdemetyasemin Gamze_gamze canım çok anlamı var. TDK da devlet kuşu demek. Ummak istemek anlamı da var mitoloji de de doğumun bereketin simgesi. Dinen de caizmiş. Ama ben de mesela doğurganlık simgesi diye bir düşünmüştüm 😂😂
huysuz__ Gamze_gamze Akça, Alçin, Burçe, Burçin, Almila, Asena, Börte, Altınay, İlbilge, Maysa, Tansu, Ülgen, Ülkü, Çolpan