Luthientr Bugün kontrolüm vardı. 11+6yım. Fetal dna verdim bugün 8.gün, haftaya çıkacakmış ama ultrasondan tahmin yapan olur mu?
Luthientr Hepinize çok teşekkür ederim :) Morsalkim 38 yaşındayım. Yaştan dolayı riskliyim. İkili test yaş nedeniyle riskli çıkacağı için stres olmak istemedim. Fetal dna %99 down, trizomi 13 ve 18i teşhis edebiliyor diye doktorum direkt fetal dna önerildi.
Hasret3449 Luthientr Allah aşkına Allahın verdiği Başgöz üstüne ben de 39 yaşındayım benden istendi ben kesinlikle yapmam dedim Rabbim ne verdiyse kabuldür bu saatten sonra kalp atışları var almayı mı Düşüneceğim dedim ve beni o doktor rahat bıraktı benim annem 50 yaşında getirdi hiçbir şekilde bir şey olmadı ablam 42 yaşında getirdi hiçbir şey olmadı bizim gen imizde 30’dan sonra çocuklarımız oluyor ben 14 sene çocuk getirmedim sonra çocuğum oldu ve şu anda da getiriyorum
Hatusamu Luthientr konuyla bağımsız ama fetal dna nerde yaptırıyorsunuz ücreti ne kadar öğrenebilir miyim
Luthientr Hasret3449 Valla benim de olmadı hatta 36 yaşında ilk kızım 3.tüp bebekle oldu ve onda da fetal dna yaptırdım. Ben down gibi hastalık çıksa kesinlikle aldıracaktım. Bir daha hiç çocuğum olmaması ihtimali çok kuvvetliyken :) herkesin kendi tercihi yani. İnşallah temiz çıkar kimse aldırmaz.
themom95 Hasret3449 iyi de herkes aldırmak için yaptırmıyor ki bu testleri belki temiz gelecek ve hamileligini daha güzel geçirecek yada hasta gelecek ona göre önlemini alicak kendini alistiracak
Zezezeynep Hasret3449 herk3sin kendi düşüncesi bu test illa aldırmak için değil ki ona göre önlem de alıyorsunuz daha teşekküllü bir hastane de doğum gibi sık kontrol gibi. Ayriyetten bir çocuk acı çekerek yaşayacaksa insan nasıl dayanacak onu öyle görmeye buna da hakkımız yok. Teknoloji gelişti ve göz göre göre minicik bir bedene acı çektirmenin de anlamı yok bazen down sendromu için demiyorum bunu daha ağır şeyler için 🙏 o yüzden biraz daha ılımlı düşünmeliyiz 🌸
Hasret3449 Luthientr aynen herkesin tercihi farklı ama inşallah temiz çıkar Ama bence bir cana kıymak bu kadar kolay olmamalı canım benimde düşüncem bu❤️
Luthientr Hatusamu Ben bursa jimer hastanesinde yaptırdım. Ankarada intergen ile anlaşmalı. 11.500 ödedim. Bugün 8.gün (7.iş günü) 7-10 gün arasında çıkar demişlerdi.
Hasret3449 themom95 canım ben herkes alıyor demedim bu tür testleri yapmıyorum dedim bana kendi doktorum dedi ki eğer riskli gebelik olursa aldırır mısın asla dedim ben kendi açımdan konuştum ve o testlerin hiçbirinde yapmadım ikili üçlü bu tür testlerin hiçbirini yapmadım kafamda soru işareti kalsın istemedim Rabbim ne verdiyse Başgöz üstüne dedim
Luthientr Leylagny https://mutluresim.com/ Sitesine yükleyip aşağıdaki linki direkt mesajınıza kopyalayabilirsiniz.
Luthientr ceren-123 Bursadayım. Jimer hastanesinden aldırdım kanı 8 gün önce. Ankara İntergen firmasına yolluyorlar. Ücret 11500 dü.