Dersoy Merhaba arkadaşlar, 28 haftadayız 1485 gram dedi doktorumuz dana gibi dedi:) önden gidiyormuş. Ama benim biraz canım sıkıldı acaba bi sorundan mı kaynaklı yoksa normal mi? Doktor normal dedi ama size de sormak istedim.
ilaydamom_ Dersoy benim bebisim 27. Haftada 1450 gr dı. Bana da 1 hafta önden gidiyor demişti. Ya benim doktor yalan söylüyor ya seninki canım. Ayrıca bir doktor nasil çocuğunuza dana gibi diyor. Doktorluğunu sorgulamak lazım 🤨
GuzelMelegimm Dersoy biz doktordan daha iyi biliyoruz çünkü!! Biz dana gibi değil desek dana gibi olmayacak!!
huysuz__ ilaydamom_ şu kilo konusunda neden hep farklı tepki veriyor dr lar, bana da 28_29 hafta arasındaydı bebeğim 1300 gram çıktı, 1 hafta geride dedi, sizin 1450 grama , size de önde demiş başka dr😅
Dersoy ilaydamom_ gerçekten Garip bana da 2 hafta önden gidiyor demişti. Ama çevremde kime sorsam hep söylenilenden düşük doğuyormuş bebekler.
ilaydamom_ huysuz__ valla ben de burdan okuduklarimdan yola çıkarak sakin kalmaya çalışıyorum. Her doktor farklı söylemiş ultrason cihazı da farklı ölçümler yapıyor sanırım. Ben şekerli olarak sadece meyve yiyordum onu baya baya azalttım Allaha sığındım valla. Şimdi bir de aşırı diyet yapıp bebeğin gelişimini geriletmek istemem o da kötü. Ben şeye bağlıyorum doktor kilosu önde demeden önce hep bebeğe kilo aldıracak şeyler yiyordum muz her gün kaşar peynir yine öyle yiyordum. Onları bıraktım bakalım 3 hafta sonra kontrolüm var ne diycek 🤷♀️
huysuz__ ilaydamom_ çok haklısınız sağlıklı beslenmeye dikkat etmemiz lazım ne az ne çok abartmadan.. da böyle 100-200 gram için yok geride yok ilerde demeleri garip, zaten 2 hafta geride ve ileride olması normal kabul ediliyor ama sorunmuş gibi yansıtan dr var 🥲 Allah sağlıklı süreç versin hepimize inşallah
Dersoy 50_68 hayır 100 200 grama takılmak değil nedeni ne bende sorun mu var da kilosu önde öesela ona takılıyorum. Açlık şekerim düşük diye şeker yüklemesine de gerek yok dedi. Belki şekerden dolayı kilosu fazla mesela niye test yaptırmıyorsun ki
ilaydamom_ huysuz__ Onlar da biz tedbiri elden bırakmayalım diye söylüyorlar. Sonuçta söylemeseler gelişim geriliği ya da ileriligi daha da artabilir. Doktordan daha iyi bilemeyiz tabi. Hepimiz sağlıkla kavuşalım bebişler e 🙏🌸
Nur1601 27 haftada 1100 demişti bana da haftasına göre normal demişti. 30 olduk şimdi ne oldu bilemiyorum 🙃