Bebelikk Eğer ki doğumdan sonra size yardımcı olacak biri yoksa engeliniz yoksa normal doğum yapmanızı öneririm. İkisini de deneyimlemis biri olarak Sezeryanda ne olursa olsun yanında bir yardımcinin olması gerekiyor.
Sezeryan sonra toparlanma bebek bakımı ameliyattan dolayı destek istiyor.
Normal doğum sonrası en geç 1 2 saat sonra kendi işini görebiliyorsun. 5 saatte doğurdum sabah girdim öğlen bebeğimle çıktım ilk doğumum olduğu halde öyle korkunç birşeyde değildi son yarım saat acilmanin tam olduğu vakit zorlu gecti onun dışında kuş gibi rahatladım kendim giyindim üzerimi bile yardımcı abla destek olmak istedi ama iyi hissediyordum kednimi
3 dikişim vardı doktorum ben ona dikiş demiyorum öyle az ki demişti hiçte öyle zorlanmadım. Rahat rahat bebeğime de baktım yattım kalktım ağrım olmadı o dikiş yerlerinde uyuşukluk vardı sadece
Şimdi hangisi dersen ben normal doğum derim. Sezeryandan sonra sadece 2 hafta bildiğin doğum sancısı geldi gitti sürekli bebeğime rahat rahat bakamam ayrı sıkıntıydı.
Engelin yoksa normal doğum için normali öneririm. Her doğum kendine de ayrı olur bunu da unutma herkesin iyi geçti diye senin iyi geçecek yada herkesin kötü geçti diye senin kötü geçecek diye şart yok