Aslisko Şeker yüklemesi gayet normaldi ,29. Haftadan sonra şekerim çıktı böyle olan var mı ?başta neden çıkmamıştı acaba şeker yüklemesi mi şekerimi yükseltti diye düşünür oldum . Bir de diyetinizi paylaşır msıınız fotoğrafını
Naciyemutlu Aslisko şeker yüklemesi şeker yükseltmez canım . Son ay çıkan bile var. Yediklerine dikkat edip yürüyüş artı bol su tüketirsen rahat atlatırsın.ilaca da gerek kalmaz .. en iyi yorumu doktorun yapar.
Aslisko cLearQueen 75 gram şeker içip ölçüldüm Dakika 68 Dakika 164 Dakika 143 Şimdi kendim açlık tokluk ölçüyorum ufacık kaçamak yapsam mesela kahvaltıda az bi bal veya 2 sigara böreği yesem 184 çıkıyo Açlık da sınır değeri 95 olması gerekirken 97 falan oluuor bazen
Aslisko Naciyemutlu yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum ama tam olarak ne yükseltiyo anlayamıyorum. Meyvede şeker var diyorlar ama bi arkadaşın diyetinde ara öğünde meyve var yoğurtla ayranla sütle tüketiyor en iyisi ben diyetisyene gideyim böyle olmayacak
cLearQueen Aslisko zaten bu sonuclar da yuksek ki.. diyet yapmaniz gerekirdi… 1.saat 140 2.saat 120 max sinir.
Ebruliates Aslisko bal ve kızartma çok güzel yükseltir ☺ bunları yediğimde 150-160 ı görmeme rağmen ağzıma almıyorum maalesef onun yerine tahin pekmez yiyin ve beyaz ekmeği bırakıp tam buğday Çavdara geçin maks 140 olur istediğimiz değer bu. Karpuzdan sa kavun terch edin. Her öğün arası 2 saat yemek yedik ya aman muz yiyim demeyin 😅normal şeker hastalarında ardına yiyin meyveyi diyorlar tek başınadan daha az yükseltir diyorda benim gebelik lşekerin de ben 2 saat sonra yiyorum yükselmiyor
Aslisko cLearQueen cLearQueen sizin dediğiniz 50 gram içip ölçülen olabilir çünkü 75 gram içip ölçülende değer aralıkları 60 dakika 70-200. 120 dk 70-140 perinatolojiye gittim o daha yüksek bi değer aralığı verdi bu değerleri üç ayrı doktor gördü normal dedi . Ama tabi kendi ölçtüklerim hiç normal çıkmıyor o ayrı mesele
senaall Benim de yüklemede çıkmadı bebeğim önden gittiği için doktor şüphelendi ölç dedi bakıyorum şimdi ama dengesiz sanki biraz ben de korkmaya başladım
Naciyemutlu Meyve elbette olacak yanında süt ürünlerinden biri mutlaka olmalı meyvede ki şeker kana daha çabuk karışıyor yoğurt veya süt yada kefir hızla karışmasını bi nebze engelliyor. Bol bol su yürüyüş mutlaka yapılmalı.yemek yediniz mesela 15 dakika oturmayın hareket edin . Koridorda git gel yapın mesela. Çavdae ekmeği bana ii geliyodu diğerleri yükseliyor deneyerek bulun.. 3 ana 3 ara öğün yapın hatta ben 4 ara yapıyodum. Diyetisyene de elbette gidin.75 le hamile kaldım 80 le doğum yaptım Şuan 73 kiloyum iki aylık olduk.. şekerim de 28. Haftadan sonra pil yapmıştı 15 gün hastanede de yattım 250 leri buldu bu kadar dikkat etmeme rağmen. Çünkü var olan bi şeker hastalığım mevcut. En son günlük 135 doz vuruluyodum… yani şekerden korkun insülinden değil. Ama diyetle takip edebilirsiniz. Edilmezse de dediğim gibi ilaçtan korkmayın bebeğinizin sağlığı için şart çünkü eğer yüksek gelmeye devam ederse