Cukurs22 Arkadaşlar selam . 10 gün kaldı doğmamıza ama babamız ve baba tarafı bebeğin kordonu düşene kadar yıkanmamasını savunurken ben ve bizim taraf temmuz sıcağında yıkanmasını savunuyoruz. Hepimiz yıkandık sonuçta kordonu kuruttuktan sonra bir şey olacağını düşünmüyorum ama bunu araştıran ve yıkama asla diyen var mı merak ediyorum
nununundunyasi Cukurs22 Yenidoğan bebeklerin derisi verniks kazeoza dediğimiz beyaz renkli, mumsu, koruyucu, kaygan bir madde ile kaplı. Bu nedenle bebek doğar doğmaz hemen yıkanmasına gerek yok. Ancak bebeğin göbek bağı düştükten sonra yıkamaya başlayabilirsiniz
Behacetler Cukurs22 bende en sağlıklısının göbeği düştükten sonra olduğunu düşünüyorum ve üzerindeki o koruyucu tabaka ne kadar üzerinde kalabilirse bağışıklığı için o kadar koruyucu . Ayrıca o ne kadar kirli olabilir ki senin yavrun sonuçta yine de sana kalmış bir durum ama 1hafta 10 gün sonra yıkanmasında hiçbir olumsuzluk yok aksine onun için daha sağlıklı bir durum bence
Halme Cukurs22 hastaneden gelince yıkadık biz. 1 hafta beklemedik, bence çok uzun süre. Prof. Du Doktorum, danistik. Göbegi kurutmamizi söyledi. Kurutma makinasını çok sıcak olmucak şekilde ayarlayıp uzaktan kuruttuk. Bakımını yaptık.
Alinrabia nununundunyasi bnde kızımı yıkamak ıstemıyordum ılk dogdugunda ama anne karnında kaka yaptıgı ıcın hastanede yıkamışlardı eve geldıkten 5 ıncı gun bızde yıkadık 6 ıncı gun gobek bagı dusmustu
aslanbeyy Dün çocuk doktoru eğitimine katılmıştım orada bize göbek bağı düştükten 1 gün sonra yıkanır diye anlatıldı 🌸
Cudana Yıkanmamalı göbek bağı düşene kadar, hele o bölgeye hiç su değmemeli. Belki popo kısmı yıkanabilir, kolları üst bedeni vs ıslak pamukla nazikçe silinmeli göbek bağı düşene kadar
Sermec27 Cukurs22 ilk oğlumu kordonu düşünce yıkamistik doktor yıkamayın demişti 32 günlük 1 oğlum daha var zaten 17 gün küvezde kaldı küvezdeyken düşmüştü kordonu eve gelir gelmez yıkadık bu sefer 🥰
Samberf Cukurs22 benm doktorum dikkat ederseniz iyi kurutursanız yıkayın demişti bizde çok dikkatle kurutmuştuk bi sorun olmamıştı benm bebeğimin 10. Gün düşmüştü 10 gün öylece bekletemezdim onu
emineaycyilmaz Cukurs22 Gebelik okulundan öğrendiğim bilgiyle doğduktan 24 saat sonra nemli bir bezle bebeği silin, göbek bağı düşünce küvet banyosu yaptırabilirsiniz demişti göbek bağı düşmeden küvet banyosu enfeksiyona yol açabiliyormuş
nununundunyasi Alinrabia Anladım, sizinki ekstrem bir durum olmuş hanımefendi. Gene de doktorlar iyi kurutmuştur enfeksiyon riskine karşı. Böyle anlarda kar zarar ilişkisi söz konusu
basakc36 Cukurs22 Selam canım yıllardır annelerimiz eve gelen bebeği yıkadı hiçbir sorunda olmadı çok şükür
Annesinin1tanesi Cukurs22 göbek bağı düşüne kadar yıkanması önerilmiyor yani eskilerde de günümüz doktrları da yıkanmasnı önermiyor yani eşinin tarafı doğru ve yapılması gerekeni savunuyor. Bnde ilk kızımı ağustos sıcağnda kucağma almıştm hemde mersin gbi bir şehirde doktorumz göbek bağı düştükten 1 gn snra yıkıyablrsn demişti.
amayinedeiyiilerledim Cukurs22 göbeğine su geçirmez ameliyat bandı yapıştırdık ve yıkadık. Eldivenleri çıkarıp tırnaklarını törpüledik. Evine adapte olmaya hazırdı ☺️