ey_ber Kızlar bebeğim 25+5te. 1 kilo 50 gr 35 cm çıktı bugün kontrolde 27 hafta ile uyumlu. Suyu da fazla ama şeker yüklemesinde şekerim gayet iyi çıktı. Sorum şu bu su fazlalığı neden olur merak ediyorum. Birde bu haftasındaki ilerilik doğum tarihini etkiler mi?
sb17 ey_ber su fazlalığı yüzde 95 sebepsiz, gebelik şekeri gibi nedenlerden ortaya çıkıyor, yüzde 5 bebeğim sağlığında sorun olması halinde. 24. haftamda doktorum böyle söylemişti bana, 31. haftada artık sınırlar dahilindeydi su
48lipastelboya ey_ber 22 -23 haftalarda kaç gramdı acaba galiba benim bebeğim de bi tık fazla ben tam 27 de gidicem birdahaki kontrole
Alparslanmom__ ey_ber 23 24 haftalar da falan benimde su fazlalığım vardı sekerimde sınırda çikmisti doktorum yürüyüş önerdi şuan 35 haftalığım şükür suyum normale döndü herşey yolunda insllaj sizinde öyle olur dikkat edin yürüyüş yapin
sb17 ey_ber hayır hayır tabi ki, sebepsiz de olabilir, bir süre şekerli gıda tüketmeniz falan da sebep olmuş olabilir yani
Cansu-2600 48lipastelboya Detaylı ultrasona 24. Haftada gittim o zaman 650 gramdi bebeğim 29 cm boyuydu. Şimdi 26. Haftaya giriyorum günceli bilmiyorum
Alparslanmom__ ey_ber aynen şekeri de azalt demişti çok meyve tuketme akşam yemeklerden sonra bişey yeme ekmek falanda yeme
sb17 ey_ber evet karpuzun artırdığını duymuştum, su fazla olunca havuç, kavun, karpuz çok önerilmiyor. Hamur işi, beyaz ekmek, tatlı gibi şeyleri kısıtlayın biraz. Çok şekerli meyve bir süre yemeyin, yediklerinizi de sabah saatlerinde tüketin
ey_ber Alparslanmom__ aslında çok hareketli bir yaşantım var yürüyüş yanında az kalır yani ama işte meyveyi falan kesiyim bir süre bakalım bir sonraki kontrolde ne olacak
adigemerve ey_ber bende 25+4 de gitmiştim 1 kilo 33 cm demişti doktorum şekerimde yok suyumunda iyi oldugunu söylemişti çok iyi kilosu fazla falan demedi hiç
ey_ber adigemerve bana zaten kilosu fazla demedi 27 haftaya uyumlu dedi sadece suyu fazla olunca kafama takıldı yoksa kilo falan hiç önemli değil benim için sağlıklı olsun yeterli🥰
Ececikko Aynı durum bende de oldu suyumuz fazlaydı gebelik şekerim de yok karpuzu kavunu çok yiyorsan normal şekerli gıdalar artırır suyu dedi doktorumuz azalttık siz de öyle yapın :)))
Ececikko Karpuz benim de zayıf noktam her gün bol bol yiyordum bu sıcaklarda ama birkaç gündür mecburen hayatımdan çıkarttım üzücü ama napalım katlanıcaz bi süre 🥰