Bu gönderiyi yazmak hayalimdi🌼
Sezeryan için sabah ameliyat saatinden çok önce hastanedeydik.
Odaya yerleştik süslemeler falan yapıyordu arkadaşlarım tam o sırada hemşire geldi ve gidiyoruz dedi aslında ameliyata 1 saat falan vardı ama erken aldılar nasıl heyecanlı ve duygusal bir andı kalbim hatırladıkça hızlı hızlı çarpıyor. Giyindim sedyeyle ameliyathaneye aldılar eşimle ve annemle sarıldık öncesinde gülerek girip gülerek çıkmaktı isteğim öylede oldu.
Ameliyathaneye girdiğimde ayaklarımı aşağı sallandıracak şekilde oturmamı belimi kambur yapmamı istediler önden hemşire sarılır gibi tuttu beni, kendini geri çekme dediler ve spinali yaptılar. Biraz gözüm korkmuştu ama gerçekten acımadı. Sonra beni düz yatırdılar ilk başta hissediyordum ayaklarımı üzerimi falan örttüler tansiyon aleti vs taktılar. Sonra uyuşmaya başladı bacaklarım ve hemşire bacağımı açıp sonda taktı gerçekten hissetmedim sondayı. Doktor ara ara bacaklarını oynatabilir misin diye soruyordu sanki ben oynatıyormuşum gibi hissediyordum ama bir süre sonra tamamen gitti. O sırada doktorum geldi ameliyathane ekibi sürekli benimle konuşmaya çalıştı ama ben heyecandan konuşamıyordum sağlıkla sesini duymak için can atıyordum bebeğimin. Hiçbirşey hissetmedim sadece bebeği çekerken böyle bir titreme gibi bişey oldu ama sedyeden geliyordu. Sonra kızım doğdu💝 Sadece çok şükür çok şükür dediğimi hatırlıyorum sürekli. Bebişimi hemen kontrol edip yanıma verdiler eşim hastanede çalıştığı için en yakın arkadaşlarımda hastanede çalışıyordu ve onlarda ameliyatta yanımdalardı, onlar bir yandan ben bir yandan hüngür şakır ağladık🤣 Sonra kızımı yanıma getirdiler o kokusunu tenini unutamam. Dikişler falan atıldı sonra çıktım ameliyathaneden sadece beni mide bulantısı çok etkiledi ameliyat esnasında, tansiyonum düşmüştü çünkü ama hemen ilaç verdiler toparladım. Odaya çıktığımızda 8 saat falan kalkamıyosun uyuşukluk geçmiyor hemen ama hemşireye artık kalkmak istediğimi söyledim uyuşukluk geçince normalde 2 saat sonra falan kaldırıcaklardı ben biraz erken kalktım. İlk kalkış anı ile ilgili de kötü tecrübeler okumuştum ama sadece aşağı çekilme gibi bir his oldu tabii ki dikiş ve kesik var normal olarak ama söylenilen kadar değil kesinlikle. O gece sık sık yürüdüm her fırsatta. Ertesi gün hastaneden çıktık 🙏 Bebeğimde bende gayet iyiydik. Evimiz merdivenli 3. Gün merdivenleri de inip çıktım sıkıntı yaşamadım. Çabuk toparlanmamı çok hareket etmeme bağlıyorum ama dikişlerimi de asla zorlamadım. Sakın gözünüzü korkutmayın kızlarım spinalde sezeryande gerçekten zor değil. Zaten insan bebeğini düşündüğü için bir an önce iyileşmek istiyor. Normal bir ameliyat olsa belki 2 hafta kalkmadan yatılır ama annelik hızla kanına karışıveriyor insanın. İlk gün ve sonrasında ne zaman ağrım başlasa ağrı kesici içtim ve hemen kesti çok artmadan. Herkese kolay doğumlar diliyorum. 🐣