Mayıs ayında rahim filmi çektirdim şuan son adet tarihime baktığımda 4 haftalık hamileyim ama henüz doktora gitmedim.
Filme gelince devlet hastanesinde anestezi olmadan çektirdim. Gitmeden 1 saat önce reöete edilen antibiyotik ve ağrı kesiciyi içmiştim. Düz cam bir masaya sırt üstü uzanıp ayaklarınızı çatala koyuyorsunuz ve vajinal muayenede takılan muayene aletini yerleştiriyorlar. Buraya kadar herhangi bir şey yok. Daha sonra rahim ağzını tutmak için bir alet giriyor orada hafif bir ısırık gibi hissediyorsunuz. Sonrasında içeriye Opak sıvı adı verilen ilacı verene ladar hiçbir his yok. Sıvı gelmeye başladıkça hafif bir yanma hissediyorsun ve ilerlemesiyle birlikte bu yanma aynı adet ağrısı gibi bir ağrıya dönüşüyor. Eğer herhangi bir tıkanıklık ya da yapışıklık durumu varsa sıvı geçmekte zorlandığı için ağrıyı ve sızıyı biraz daha fazla hissediyorsun. (Ben de bir yapışıklık varmış sanırım, sıvı geçmekte zorlandığı için ağrıyı çok hissettim ve gözümden bir kaç damla yaş aktı, hafif sesim yükseldi diyebilirim) sonra zaten işleem bitiyor ve içeriyi temizleyerek kaldırıyorlar seni. Hissettiğin ağrı 10 üzerinden 5 ya da 6 puan olabilir. İşlemden sonra ani hareket etmemek, ağır kaldırmamak, çok ayakta durmamak ve bol su içmek gerekiyor. Hafif bir kanama olabilir ama leke şeklinde. Takip eden 2 3 boyunca hafif sızlamalar olabiliyor. Doktorda çok önemli tabii ki. Benim doktorum işleme geldiğinde “internette okuduğun şehir efsanelerine inanma, canın acıyacak ama dayanamayacağın şekilde değil adet ağrısı gibi olacak” demişti. İşlemi yaparken de canımın acıdığını hissettiği yerlerde bacaklarıma dokunarak gülüm canım diyerek beni çok sakinleştirdi. Ez cümle; korkulacak ve bence genel anestezi alınacak bir işlem değil.