Fatma_Fatma dişler değil diş etleri hormonlara bağlı olarak hassaslaşıyor ve enfeksiyona yatkın hale geliyor. İleri durumlarda kemik bile etkileniyor bizim cep dediğimiz boşluklar oluşuyor. Bunun sonucunda diş kayıplarına kadar giden sorunlarla karşılaşıyoruz. Ama ortada plak yoksa enfeksiyon da yok. Yani güzel fırçaladığınız, diş ipi kullandığınız sürece hiçbir şey olmaz. Süt yoğurt yiyerek de çook güzel bir şey yapıyorsunuz. Bol bol kalsiyum ama işte tek başına yetmez. Önemli olan fırçalamak, temi tutmak ve şekerden uzak durabilmek ya da temizleyerek uzaklaştırmak. Her hamilelik bir diş kaybettirir diye bir şey yok yani. Yetersiz fırçalama hamilelikte daha hızlı diş kaybettirir diyelim. Hamile olmayan da dişlerine bakmazsa sonuç aynı. Diş etleriniz hamilelikte kanayabilir, çok sık görüyoruz benim de kanadı bu bir şeyleri yeterince yapamadığımızı gösteriyor, kanama riski artsa da plağı ortadan tam kaldıramadığımızı gösteriyor, hemen tedbir almalı. Kanamasından korkmayın daha iyi temizleyin yeter. Ben ek olarak ağız duşu kullanarak çözdüm. Sonuç tüm dişlerim hala sağlam çok şükür.