Merhabalar öncelikle ben buraya bilgisiz olduğum konuda nasıl bir süreç yaşadığımı yazmak istedim. Benimle aynı durumu yaşayan gebelere umarım yardımım dokunur. 25. Haftama kadar çok Güzel giden bir gebeliğim vardı 23 haziranda gibi doğumum olacaktı, fakat 25. Haftamda bir anda çok şiddetli şekilde şişmeye başladım kontrole gittiğimde doktorum 10 günde 12 kilo ödem aldığımı preeklamsi geçirdiğimi acilen eğitim araştırma Hastanesi’ne yatırılmam gerektiğini söyledi. 1 günde 5 tane hastane gezdiğimi biliyorum. Hastaneler beni tansiyonum normal olduğu için idrarda protein olmadığı için yatırmadı. Fakat dışarıdan bakan durumun normal olmadığı mutlaka anlayabilirdi. Yürüyecek dahi alanım yoktu canım yanıyordu sanki kaynar suyla yanmışım gibi derim çekiliyordu. 29+4′te akşam 10 sularında karnıma hafif bir sancı girdi gece 12 gibi falanda kusmam oldu ben yediğim birşeyin dokunduğunu düşündüm. Gece 2 gibi şiddetli kasılmalarım başladı eşim zar zor beni hastaneye yetiştirdi. Kan verdim idrar verdim. Ultrasonla bebeğe baktılar yine herşey normaldi fakat yalancı sancım vardı ve 4 cm açılmam. Sabah saat 10 sularında normal yatış odasına çıkardılar nst’ye bağlı kalmam gerekiyordu artık karnımın şekli değişmişti bir taraf çökük bir taraf yüksek çok kötü durumdaydım. Öğlen 1 gibi nst bağırmaya başladı kötü birşey olduğunu anladım doktorum geldi bacağıma bir iğne yaptı, beni perinatoloji doktoruma götürdü orada doktor ultrasonla tekrar baktı ve plesantamın pıhtı attığını bebeğimin sağlığı için acil sezeryan dedi. Toplamda 10 dakika içinde doğuma alındım. Çok korkuyordum ama artık acı çekmekten şok içindeydim. Ameliyata girerken tansiyonum 24′e çıkmıştı. Ameliyattan çıktım odaya alındım kızımı sormaya korkuyordum. İyi mi kötü mü yoksa yaşıyor mu? Alacağım cevaptan ödüm kopuyordu nitekim soramadım zaten. Ameliyatıma 20 küsür tane doktor girdi, odaya geldiklerinde söyledikleri şey KIL PAYI oldu. İkimizde ölümden dönmüştük. Sonrası süreç zaten, 11 gün hastanede yattım. 40 gün boyunca küveze gittik geldik. 1260 gr doğdu kızım 1000′e düştü sonra tekrar toparladı. Allah’ıma şükürler olsun ki yaşama tutundu. 40 gün sonra 1840 gramla taburcu olduk 50 gündürde evdeyiz. Vaktinizi aldım kusura bakmayın, buraya hep pozitif hikayemi yazmak istemiştim fakat böylesi nasip oldu. Herkese hayırlı doğumlar nasip etsin rabbim.🙏🏻