Merhaba kızlar ikinci doğumumda bu benim ilki o kadar rahattı ki ben de hiç tereddüt korku yoktu hamileliğim sıkıntılı bi hamilelik değildi son bir ay nedense bebeğim geri kalmaya başlamıştı sık takip edildim kadın Doğum hastanesinde perinatolojide takip ediliyordum tahmini temmuz ortaları melek kızımı alıcaktım kucağıma gidiyorum geliyorum gün verilmiyor du her hafta çağrılıp onca kalabalıkta baygınlık geçirene kadar bekleyip birde gün alamamak üstüne bebeğimin 3 4 hafta geriden geldiğini duyup net bişey ögrenemek beni üzüyordu özele geçiş yaptım ilk gittiğim bildiğim güvendiğim doktor 4 hafta geride olduğunu zayıf olduğunu söyledi ve ona göre 37 ye girer girmez alınmalıydı belkide daha erken evime döndüm hararetleri azalmıştı bebeğimin öyle hızlı etmiyor hissedemiyordum sonra yine gittim üç gün sonraya olsun artık dedi riske atıp bebeği kaybetmeyelim tam 36 haftalık acaba küveze girermi korkusuyla eksiklerimi tamamladım geldi çattı o gün yinede bi hevesle odamı süsledim kızımı beklemeye başladım belki girmez di küveze belli olmaz düşüncesiyle umutluydum hemşireler geldi doğumhaneye indik ben genel anesteziden korkuyordum belden uyuşturma istedim ilk doğumum da öyle olmuştu ve çok rahattı anestezi geldi bi türlü belimden iğneyi yapamadı ödem olmuş o bu bi sürü gerekçe vardı defalarca denendi canım yanıyordu ama korkuyordum en sonun da bir kez daha denerim sonra genel anestezi olmak zorunda kalırsın dendi başladım ağlamaya şükür ki onda olmuştı uyuşmaya başladım doktorum geldi doğumum başladı 5 dakika içinde kızımın ağlama seslerini duydum minicikti hemen öptürdüler yanıma koydular sonra temizlenmeye getirdiler acımı unutmuş mutluydum erkende olsa doğmuş ve ağlıyordu sürekli tansiyonum düşmeye başladı ameliyat sırasında hemşire çok gerginsin sana biraz sakinleştirici yapalım biraz iyi gelir dedi dediği gibi de çok iyi gel işti işlem bitti sakinleştim ameliyattan çıkarken acılarımı hissetmeye başladım erkendi ilk Doğumdan biliyordum bağırmaya başladım çok aşırı ağrım var dı belim ve karnımda odaya çıktım bağırmama yarım saat içinde ağrı kesici yaptılar ama kesmedi uzun süre ağrı çektim uyuşukluk çabuk geçmişti bebeğimde küveze girmişti aşırı küçüktü çünkü 36 haftada doğmasına rağmen 33 ile uyumluydu
Anestezi etkisi başlamıştı bende aşırı belim ağrıyor sürekli sırttıma gaz sancıları giriyordu benden kaynaklı bi durumdu ili doğum arası kısadı tam bi sene ve vücudum kaldırmamıştı ağlayarak ayağa kalkma saatini bekledim ilk ayağa kalkma aman aman zor olmadı gazım çabuk çıktı ama ağrılarım dinmedi sadece azaldı doktorum doğumun iyi geçtiğini söylesede iki doğumun arasının kısa olması rahmin toplanmaması bana acı veriyor du iki gün geçti hala ayağa tek başıma kalkamıyorum şiddetli bi baş ağrım sırt ağrım var benim hikayem bu şekilde olumsuzluklar benden ötürü oldu tek tavsiyem iki doğum aranız kısa ise genel anestezi tercih edin herşeye rağmen çok şükür iki meleğe sahibim inşallah kızım en kısa zamanda çıkar bende toparlanırım o sürede