Bende mucizeme kavuştum kızlar 🎀✨ 39+2 de ani bir karar ile doğum yaptım. Çok şükür iyiyiz bir aylık olduk bile. Ama size süreci en başından beri anlatmak istiyorum çünkü gerçekten bir mucize. Ekim ayında adet tarihine daha 10 gün varken öğrendim hamile olduğumu. İçime doğdu sanki gebelik testi yaptım pozitif. Kan verdim daha betahcg 28 di. O kadar yeniydi ki. 6 haftalık olunca kalp atışı için dr gittik ama dr boş gebelik olduğunu 2 gün sonra gel tekrar bakıp son kararı verelim dedi. Baktı ultrason ile 2 gün sonra. Yine kalp atışı yok ama kese vardı. Alttan ultrason ile baktı. Bebeğin kalp atışını duyduk. Ve boş gebelik ihtimali ortadan kalktı. Düşük tehdidi yaşamadım. Normal bir süreç yaşadım. Ta ki 16 haftaya kadar. Dr suyumun azaldığını söyledi. Suyumun sınırda olduğunu suyumun gelip gelmediğini sordu. Bende gelmedi dedim ve kontrol için 2 hafta sonra gel dedi. Ben şehirdışı yolculuk yaptım o sırada suyumun az az sızdığını fark ettim. İç çamaşırım hep ıslaktı. Ve yine bir uzun yolculuk sonucu dr geri geldim. Doktor suyumun sınırda olduğunu test vermem gerektiğini söyledi. Amniyosure testi. Bu testin doğruluk oranı çok yüksek. Akıntının su olup olmadığını kesin sonuç veriyor. Ve sonuç pozitif. Daha 18 haftalık olduğum için yatış yapmadılar. Perinatoloji dr eve git suyun tamamen boşalınca gel bebeği alalım kanama yada sancıda olabilir dedi ben ağlayarak evime geldim. Başka bir doktora daha gittim bu süreç hep devlet hastanelerin yada fakülte hastanelerinde yaşandı bu arada. Başka bir devlet hastanesi doktoruna gitti. Ve oda aynı şekilde suyumun çok sınırda olduğunu testte pozitif olduğu için acil yatışım yapılacağını söyledi. Ve yatış yapıldı. 2 gün içinde bebek doğar ama yaşamaz dediler. Kese delinmiş. Büyük ihtimalle üstten delindiği için azar azar sızıyormuş. Ama her an patlayabilirmiş. Bebeğin kalbi durabilir. Bebek o delikten enfeksiyon alabilir. Yada benim rahmin enfeksiyon kapıp komple rahmimden belki canımdan bile olabilirmişim. Günde 4 defa olmak üzere antibiyotik tedavisine başlanıldı. Ayağa kalkmam bile yasaklandı. O şekilde 11 gün geçirdim. 2 günde bir ultrasona girdim bebeğin suyu hep sınırdı. Perinatoloji doktoru gelecek o bakacak son kararı o verecek denildi. 11 gün sonunda doktor göreve başladı. Ve ilk hastası bendim. Doktor baktı ve bebeğin suyu gayet iyi dedi. Uzmanlar asistanlar çok şaşırdı. Çünkü dün ki ultrasonda bile çok sınırdaydı. Testim pozitifti. Kese delindiği zaman kapanma ihtimali çok düşükte olsa varmış. Ve bende o küçük ihtimali yaşadım. Detaylı ultrasonda gayet sorunsuz oldu ve taburcu oldum. Sorunsuz 39 haftaya kadar geldik. Normal bir kontrol günümdü. Doktorum bayram tatiline gidecekti. Nst çekildi sancı yok bebek kalp atışı 120. Ultrasonda ise bebek hep tek tarafta toplanmış dedi. Açıklık baktı bebek çok yukarda 42 bile bekler dedi ama kalp atışı çok sınırda nst tekrarladı kalp atışı yine 120. Hemen yatış doğumu başlatıcaz dedi. Yatışım yapıldı. Rahim ağzı yumuşasın diye propess fitil konuldu. Yukarı olduğu için 1 gün sürer dediler. Ama yarım saat sonra sancım başladı. Eşim eve gidip eşyaları alıp gelene kadar doğurucam sandım. Ebe açıklığımın 4 cm olduğunu söyledi. Çok şaşırdı. Epiduralli doğum isteğim için anestezi doktoru geldi epidurali taktı ve gitti. Açılmam çok hızlı ilerliyordu. 3 saat sonunda 8 cm olmuştu. Bacaklarımı kapatıp sedyede uzandım. Doktoru bekledim. Doktor geldiği zaman çatala geçtim ve doğum gerçekleşti. Bebeğin boynundan iki tur kordon açtılar gözlerimin önünde. Meğerse tek tarafta olmasının ve kalp atışının 120 olmasının nedeni kordonmuş. Çok şükür ikimizde çok iyiyiz. Allah tüm bebek isteyenlere nasip etsin bu güzel duyguyu. Gebe olan arkadaşlarada sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin. Çok uzun oldu ama 9 ayı özetlemeye çalıştım 🎀🥰