Kittennn Haftamdayım çok afedersiniz genital bölgemde iç dudak kısmında damar kocaman oldu resmen parmak kalınlığında varis ve 1 hafta içinde oldu daha önce yoktu , 3 gün sonra kontrolüm var doktora göstereceğim çok korkuyorum normal doğuma engel mi ne yapacağım çok çok afedersiniz şişlikten dolayı rahim ağzı yamuk duruyor görüntü olarak da çok kötü moralimi çok bozuyor normal doğum istiyordum devlette doğum yapacağım ve devlet normali zorluyor acaba doktor bi risk görürse sezeryana yönlendirir mi yoksa devlet olduğu için ille de normale mi yönlendirir
Ebrulib Kittennn merhaba canım benim 3. Gebeliğim ve 3 ünde de varisim çıktı ne yazık ki direk sezeryana alıyorlar gemital variste çünkü damarların normal doğumda patlama riski olduğu için
Lina_mungsn Kittennn benim de var diğer gebeliklerde normal doğum yaptım buda normal olacak inşallah 39+4
Azra28-anne Kittennn merhabalar benimde bugün kontrolüm vardı ve genital varisim olduğunu öğrendim ve doktorum bana sezeryan yaparız dedi çünkü normal doğumda kanama ihtimali çok oluyormuş riske atmak istemiyor. Şu an 36+5 teyim. 38. 39. Haftada yine bakacak çatı muayenesi ile ona göre karar verecek. Siz naptınız kontrole gittiniz mi.
Betull43 Arkadaşımın aynı şey başına gelmiş sezaryen olmuş o doktoru da iyi ki sezaryen olmuş çünkü o varisler çok kanamaya sebep oldu kan kaybın çok olacaktı demiş
Kittennn Betull43 devlet riskli gördüğü durumlarda sezeryana yönlendiriyor mu acaba bu durumu ne kadar riskli görüyorlar bu beni korkutuyor
Betull43 Arkadaşım özelde doğum yaptı ama hepsi birbinden farklı olur doktorunuzda görüşün en doğru bilgiyi verecektir korkmayın o çözülmeyecek bir sorun değil ki
Kittennn Betull43 bakalım çarşamba gideceğim inşallah boşuna korkuyorumdur , ben normal doğum istiyorum tabi bebeğim ve benim için sezeryan daha iyiyse razı olacağım🥹
Kittennn Ebrulib özelde mi sezeryan oldunuz, beni korkutan şey devlet o riski göze alır mı çünkü devlet normal yanlısı , eğer bizim için en iyisi sezeryansa tamamım ben ama devlet hastanesi bunu ciddi bir şey görüyor mu diye korkuyorum
heyben Kittennn devlet illa normal istiyor diye bişey yok canım merak etme bu durumda normal olamaz o yüzden sezaryene yönlendirir. asıl doktor vajinal varisi riske alamaz aşırı kanaman olabilir çünkü
Ebrulib Kittennn 2 gebeliğim özeldi ama bu 3.devlet rabbim sağlıcakla kucaklarımıza almamızı nasip etsin evlatlarımızı iki doğumu da biz gerçekleştiriyoruz sonuçta bence hiç korkmayın ve kendinizi illa da normal doğum diye şartlandırmayın
Kittennn Lina_mungsn bendeki direk iç dudak kısmında yani tüy çıkmayan kısımda yani düşünüyorum nasıl olacak yapabilecek miyim diye korkuyorum yanlış anlamayın lütfen sizinki de mi aynı şekilde çünkü internete baktığımda genelde bacak başlangıcına yakın yerde görünüyor fotoğraflarda ama benimki em hassas yerde
Lina_mungsn Kittennn benim de ayak bileğimden tut rahmime kadr ama genital bolgemin sağ kısmında şişlik var
cakebabe Kittennn benim de tam söylediğiniz yer şiş ve ağrı oluyor bende çok fazla varis dediğiniz böyle bir şey mi yoksa illa damar mı belirginleşmesi gerekiyor
-incila- İlk hamileliğimde vardı. İkincide de olacak muhtemelen. Sezaryen doğum yaptım ama varis sebebiyle değil. Doğumdan bir süre sonra kendi kendine gidiyor