Kızlar ilk doğumum, hep uygulamada pozitif doğum hikayelerini okuyup bende acaba yazar mıyım bir gün diye düşünüyordum. Çok şükür ki nasip oldu 🐥
İlk başından beri normal doğum olsun istiyordum çevremdeki herkes yapamazsın sen sezeryane dönersin gibi gibi şeyler söylüyordu. Çünkü acı eşiğim düşük ve biraz fazla nazlı biriyim 🙈
Son güne kadar insanların linçlerine maruz kaldım. Normal doğumu hep kötüleyip kötü anılarını anlattılar. Bende onlara sadece şunu söyledim; denemek istiyorum o duyguyu tatmak istiyorum olmaz ise zaten sezeryan olacağım, sezaryana karşı değilim öyle olması gerekiyorsa oluyorum akışına bırakacağım dedim 😊 görücez seni dediler…
Neyseee gelelim doğumaaa…
Hamileliğim boyunca aşırı hareketliydim hiçbişeyden geri kalmadım hep aktiftim. 39+3 tüm. 16 mayıs gecesi uyumadan önce duşa girmek istedim sıcak suda durmak doğumun başlamasına sebep oluyo demişlerdi inanmamıştım. Duşa girdim çıktım odama gelip giyindim. Yatağıma uzandım telefonu elime aldım biraz bakınayım dedim veeee bir de ne olsun
Kasıklarımda şişe kapağı pat der ya öyle bi his ve ses tak dedi. O tak sesi gelir gelmez kasıklarımda adet sancısı gibi bi sancı geçti şöyle bi 6-7 saniye.
İki üç dakika geçti aynı sancı tıpatıp birebir aynısı bir daha oldu. 😂
Hemen yerimden kalktım dedim ki sesli bi şekilde allahhhhhhh noluyor dedim
Elimi pijamama götürdüm bacaklarım ıslakkk suyum gelmiş 🙈🙈
Saat gece 1:30 du. Hemen doktoruma haber verdim ama heyacandan ellerim titriyordu etrafımdakilere sakin olun diyordum ama ellerim ve ayaklarım o kadar titredi ki 10 dakika engel olamadım 🥹
Hazırlanıp çıktık hastane uzaktı saat tam 03:30da hastanedeydik.
Bu arada sancılarımı kaydediyordum sancı tamamen adet sancısıydı başka bişey değildi kasıklarıma adet sancısı girip girip çıkıyordu ve benim sancılarım 4 dakikada birdi. 4 dakikayla başladı evde sancım.
Ebe geldi açılmama baktı ve dedi ki 6 cm açılman var sabaha kalmaz doğurursun zaten sabaha ne kalmıştı ki🙈
Nst ye bağlandım arkadaşlarıma grup kurdum hemen whatsaptan doğuruyorum diye onlara anlık fotoğraflar videolar yolluyordum o kadar iyiydim yani. Sürekli beynimde doğum piskolojik bi süreç doğal bi süreç geçecek biticek sakin ol sancıyı karşıla diye komutlar veriyordum ve sürekli nefes alıp veriyordum sancı gelince derin derin nefes alıp veriyordum.Ebe 4 :30 gibi tekrar geldi. 8cm dedi şok oldukkkk. 8 cm den sonra bana bi haller oldu. Yine adet ağrısı gibi ama bu sefer aşırı derecede bir baskı oluştu sanki tuvaletim varmış gibiydi. Asla kemiklerim belim ağrımadı. Herkes kemiklerin belin ağrıyacak diyip korkutuyordu. O baskının vermiş olduğu acıyla ebeye seslendim kakammmm varrr dayanamıyorum diye 🙈
Sonra bi mide bulantısı tuttu beni. İstifra ettim.
Artık kasık ağrısı hissetmiyorum tek hissettiğim dışkı varmış gibi baskıydı ve çok fazla bi baskıydı. Sancılarım dakikada bir geliyordu ve çok uzun sürüyordu. Ebeme sıcak suya girmek istiyorum dedim rahatlamak istiyorum bişey söyle bana dedim kadını ellerinden tutup sarstım bana bişey söyle diye 😂
İzin vermedi suya girmeme çünkü her an bebek gelebilir ve doktorum daha gelmemişti. Beni fazladan Bekletti doğumumu uzattı maalesef ki. Baktım dayanamaıyorım merdivenlere koştum sancım bitince. Doğumhaneye kendi başıma gitmeye kalktım beni götürmüyorlarsa ben giderim diye . Ebe arkamdan koştu bekle tamam gidiyoruz dedi sandalyeyle çıkardılar beni çatala yattım çatalda o baskı hissim çok azaldı bana çok iyi geldi. 10cm olmuştum artık. Ikınmayı bilmiyordum bana ıkın diyordu ama yanlış ıkınıyordum. Doktorum geldi tarif etti ayrıntılı ve dediklerini yaptım bu arada çatalda sancı hissi yok sadece ıkınma hissiyatı var acı yok yani o an sadece o baskıdan kurtulmak için ıkındım.6:30 da bebek geldiiiii Bi anda baskı bitti bebeği göğsüme yatırdılar. Şok oldum nasıl yani şimdi doğurdum mu dedim. Ağlamaya başladım mutluluktan. Bebek o kadar sıcacıktı ki o kadar bambaşka bi his ki. Sonra beni kısa süre uyuttular uyuyup uyanmak toplamda 20-25 dk sürdü o sırada dikiş atıldı.. odama geçtim. Herşey çok güzeldi odaya gelir gelmez üstümü değiştirdim sıfır ağrı ve sancı. Tuvalete girdim hemen. Doğurmamış ve sanki sancı çeken ben değildim öyle sıfırlandım. Ve bu duyguyu merak ediyordum iyiki de denemişim bu şekilde güzel ve pozitif olacağını denemeden bilemezdim. Elbette sezaryene dönebilirdim buna da kendimi hazırladım.
Siz siz olun etrafa kulaklarınızı kapatıp kendinize güvenin kızlarrrr. Ben doğurduysam herkes doğurur bir sakınca yoksa ve doktor uygun görürse tabiiki🤍🤍🤍
Sormak istediğiniz birşey varsa yorumlarda sorabilirsiniz. 🙈🙈