Ellaynagme Kizlar merhabalar, buyuk ihtimalle oncedende soruldu amma, icime dert oldu bende paylasayim dedim. Gebeligimin ilk 5 bucuk ayi dogru duzgun bisey yemedim ne tatli ne tuzlu ne abur cubur. Mide bulantilarim kusmalarim oldu. Kiloda almadim dogru duzgun. 27+3 olduk. Seker yuklemesini yaptirdim amaaan bende cikmaz zaten diye. Ama bi baktim ki sonuc 197 🤭🤭🤭 cok sasirdim. Tam diyodum ki hamileligin tadibi cikaricam bu seferde bu cikdi. Ayni durumla karsilasan anneler naptiniz? Diyetler yapildimi, seker kontrolleri nasil oldu? Doktora randevumu aldim ilk is gidicem amma tecrubelerinizi duymak istedim.
Mucizemm10 Ellaynagme ben yaptırdım ben de de gebelik şekeri başlangıcı var endokrin ve diyetisyene gittim ölçüm yapıp diyet yapıxam mutlaka bu bölümlere gidin yükleme kaç gr yapıldı
Busrademiroztamur Ellaynagme benimde 165 çıkmıştı şeker yüklemesi, endokrinolojiye gttim kan sekerime bakıldı ac ve tok 140 çıkmıştı diyetisyene yönlendirdi şimdi diyet yapıyorum.
Elfsr12 Ellaynagme Benimde sen gibiydi aynılarını yaşadım hiçbirşey yiyemezdim ilk açlık 119 tokluk 188 238 çıktı dahiliye doktoruna gözükmem gerektiğini ordan diyetisyen başladım insülin başladı doktorum ve diyet halindeyiz şuna meyve tüketimi çoksa eğer ondan kaynaklı yükselmiş olabilir ben meyve çok tükettim.
BurcuAta Ellaynagme Hanım iyi yönden bakın, gereksiz kilo alımı olmayacak diyet sayesinde Allah'ın izniyle.💕
Elfsr12 SevgibiR Şeker yüklemesi yaptırdım normalde açlık şekerim 100 üzerindeydi bende meyilli olduğum için yaptırdım oda çıktı doktorum zaten başlarız demişti dahiliye görünce oda direk dedi birtek diyetisyen uygun görmedi.Bende bebeğim kilo alsın diye meyveyi hele muzu abartmıştım kesinlikle meyve yasak şuna sakın o hatalara düşmeyin pişmanım😔
Ellaynagme Elfsr12 evet meyve cok yedim malum mide bulantilarindan dolayi, genelde diyetle takip sonra eger dusmezde insulin diye biliyodum, sizde direkmi baskladilar? Bi yan etkisi oluyormu insulin tedavisinin?
Elfsr12 Ellaynagme Diyetisyen çok şaşırdı 6 kilo almışsın dedi onun istediği hiçbir şeyi yemiyordum en kötü soruyu sorana kadar meyveyle geçiyordu hayatım birde öğün arası çok uzundu çok sık meyvesiz bir hayat başladık. İnsülün gece tek doz 20 ml kullanıyorum bana ağır geliyor ama bebeğe bir zarar olmaz dediler bana etkisi uyku ve bulantı.