Kızlar 04/07/2024 saat 12:09 da oğluşum
Saat 13:00 da benim tamamıyla ameliyatım bitti …
Her şeyden önce şunu söylemek istiyorum samimi duygularımla ve olağan yaşadığım durumlarımı anlatacağım
Belki morel olacak
Belki hüzün
Ancak herkesin hikayesi farklılık gösterir . Rabbim doğumu bekleyen tüm annelerimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah 🥰
Benim mecburi sezeryan oldu
Çünkü bebeğin doğduktan sonra anlaşıldı kordonu kısa olduğu için kanala girememiş
Kanala yönelmiş fakat girme olarak giremedi ve doktorum suni sancının fayda etmeyeceğini söyledi
40+3 günlükken ameliyat oldum
Sağlık bakanlığı normal gidişatta maksimum 41 . Haftaya kadar bekletirmiş olmazsa mecburen sezeryana yönlenirmiş doktor tanıdıklarımıza sordum
Özel olduğu için para tuzağı olabilir mi falan derken
Suyumun azlığı sebebi ile sezeryana alındığımı belirttiğim de ilerleyişin sağlıklı bi ilerleyiş olduğunu öğrendim…
Bebeğimin 2 tane tarama testi yaptım kızlar gebelik boyunca
İlk perinotoloji bölümün de bebeğimin sağlıkla alakalı bir problem olmadığı gelişimi normal olduğu belirtilmiştir .
2 . Renkli tarama testin de ise Down sendromu riskli çıktığı ense kalınlığı söylenmişti
11:30 gibi ameliyathaneye alındım
Belimden iğne yapıldı
Ödemim fazla olduğu için iğne tutmadı
Doz yükseltip bir tane daha vuruldu
Herşeyden önce serum iğnesi kadar ağrılı Malasef birden kemiğe iğne giriyor gibi
Dayanılmayacak kadar değil hissedilip ben kendi kendime hani hiç hissedilmeyecekti dedim 😅
Bu da kendimi sakinleştirme metodum
Ayaklarıma birden elektrik çarptı gibi his oldu ve saniye de bel altım yok oldu gibi
Ayaklarımı kaldıramıyorum
Masaya uzatamadım zaten burada iğnenin etkisini görmek için senden yapmanı bekliyorlar herhalde ..
Kızlar çok iyi ameliyat oldu hiç bir hissiyat olmadı
Hatta kordonun kısa olduğunu belirttim bi hemşire karnıma çıkıp bebeği öyle çıkardı çünkü su az kordon kısa bebeği istedikleri gibi kaldıramıyorlar o baskıyı asla hissetmedim
Önümü önlük ile kapattılar o yeşil önlük ile ışığın yanmasından gördüm
Masa da sürekli tansiyon ölçümü yapılıyor
Her saniye tutuyorlar
Başımda ki kadın hemşire Allah razı olsun konuştu sakinleştirdi durumları anlattı
Konuşa konuşa evladımın ağlayışını duydum
Elbette ağlamak istedim gözlerim yaşardı ama
Durduramaz kendimi diye nasıl acaba kime benziyor sesi çok az çıkıyor gibi doktor edasıyla kendi kendime değerlendirme yapıyorum 🤣🤪..
Bebişi silip getirdiler öptüm doy doya kokladım o ağlayan bebek bi an da sustu 🥰🥰🥰 en en etkilendiğim yer burası ama yok halime sakin kal dedim
Bebek ameliyathane de üşümesin diye bebek doktoruna götürülüp muayene ediliyor benden yarım saat önce çıktı
O çıktıktan hemen sonra beni dikmeye başladılar ama 0 hissiyat
Dedikodu yapa yapa dikişde oldu odaya çıkarttılar .
Bebek benden bi kaç dk sonra geldi odaya
Kızlar sezeryan doğum ise ve ilk gebelik ise asla ama asla 1 kişi refakatçi istemeyin anne kaynana görümce Elti doğum yapmış bilgili ve size morel verecek birini şimdiden ayarlayın derim ..
Ben de kocam bana yeter dedim
Ama eşim geleni gideni karşılayıp yolcu etti benim ile alaka çok az oldu
Kv geldi olaylı geldi ama neyse geldi artık sağolsun baktı etti geceleri ben yataktan kalkayım diyene kadar çocuk krize girerdi
Kv kalkıp kalkıp memeye koydu hep
Ameliyat çıktıktan sonra uyuşma 4-5 saatte geçiyor ve yerine ağrıları bırakıyor
Dayanılmayacak ağrı değil ama sonuçta vücut ağrısı
Psikolojik olarak yıpranma oranın çok yüksek ben çok yıprandım
Halime den Anne oldum sorumluluk bakabilir miyim
Memeyi nasıl tutacağım nasıl giydireceğim gibi gibi düşünceler
Süt yetiyor mu
Fayda ediyor mu sürekli evladıma dönen hisler
Çok mükemmel hissiyat ama birden vücut beyin şoka giriyor ve ağlamalara selamün aleyküm 😅
Ben 48 saat hastanede yatış yapıldı
Bugün çıkış inşallah 🙏
Bebeğimin ufak problemi var
Dün sarılık olabilir denildi ama çok şükür riskli çıkmadı
Ufak dediğim problem ise de bağırsakları yumurtalıklarına dolanmış
Buda pipisini şişiriyor
Ameliyat olur diyorlar bunun için devlet hastanesine yönlendirdiler ..
kızlar öyle böyle bi can bi hediye bi ayarman bizlere anne olmak çok zor bir işmiş
Ama anne olmak çok mükemmel bir hismiş 😇
Bebeğim emdikçe gözlerimin içine baktıkça
Tebessüm ettikçe
Ağladığın da bana gelince susup memeyi aradıkça
Yaşadığın tüm acılara değer diyorsun
**Bize artıkbşr kişi değil bi kaç kişilik anne oluyoruz inşallah evladımıza yetmeye nasip etsin Rabbim **
Arkadaşlar çok çok uzattım son dip notum
Kesinlikle ama kesinlikle nazardan korkun
Bebekler su gibidir içine ne atarsan onu direkt çekiyor Malasef
Bakışlar sözler imalar herşey
Hastaneye eve kimseyi almayın derim
Gözden korkun anneler yine çeken bizleriz
Adam nazarını bırakıp eve gidip rahat rahat uyuyor ama sen bebeğin huysuzlanıp ağlayıp emzirmene gazını çıkarmana rağmen susmayınca diyorsun ki ha tamam nazar
Bol bol dua edin
Hatta kendiniz bile sesli demeyin gözü çekmeyin
Maşallah iyi emdi gibi
Yada iyi tutuyor gibi
Annelerin bile gözü değiyor ..
Benim yaşadıklarım böyle .
Sormak istediklerinize dönerim inşallah 🙏
Şimdi 10 A kadar hastanedeyim 10 da çıkış
Hepinize hayırlı günler dilerim