Gozdecelikk Merhaba 6 aylık hamileyim kontrole gittiğimde ultrasonda bebeğin kafasının aşağı yönde olduğunu gördük doktorum bebeğin daha dönebileceğini söyledi ama içimde bir korku oluştu erken doğum riskine karşı başına böyle bir şey gelen var mı bebek döner mi ?
Zseda Gozdecelikk nasıl yani bas asagi mi çocuk bunu mu demek istiyorsunuz ? Çocuk ters donmemis ki aksine doğum pozisyonu almış. Benim 27.haftadan beri hep öyle. 40 haftalık oldu dogurmadim. Kanala girmemis ki cocuk baş aşağı bekliyor. Ben mi yanlış anladım ?
myavocado Gozdecelikk ters dönmemiş aslında, baş aşağı pozisyon alıyor zaten bebekler dediğiniz haftalardan itibaren, makat gelişe dönüp tekrar baş aşağı da dönebilir ilerleyen zamanda. Sorun, doğuma yakın makat geliş olup dönmezse oluyor, endişe etmeyin.
Simsiyahh Gozdecelikk ben 3 aylık hamileyim benimde dün kontrolüm vardı bebek baş aşağıymış dikkat et dedi erken doğum olabilir dedi düşük riski varmış sizinde öyle oldu mu
Gozdecelikk Zseda evet baş aşağı doğum pozisyonunda böyle kalırsa hareketlerimin zorlaşacağını ve erken doğum riski olabileceğini söylemişti doktor
Firdevseren Bu hafta normal canım benimde 24 haftada baş geliş dedi 31 de makat gelişti sonra 34de dönmüştü tekrar merak etme çok erken 6 ay en rahat hareket ettikleri aylar dönüyor biraz büyüyünce dönüş zorlaşıyor sanırım
Zseda Gozdecelikk aksine makat geliş olursa ve dönmezse sıkıntı çünkü direk sezeryan oluyorsun başka şansın kalmiyor. Hareketlerimiz zaten kısıtlanıyor 6.aydan sonra ona takilma 😀 erken doğum riski falan sadece söylemiş doktorun korkma diyorum ya 27.haftadan beri baş gelis 40 hafta oldu hala baş gelis ama doğmadı 😀
Gozdecelikk Zseda sağlıcakla kucağına alırsın umarım sen de bebeğini teşekkür ederim içim rahatladı biraz 🙂🙏🏻