lena1234 bir şey amaçlayarak yazmadım aslında. Siz kendinizde diyorsunuz testleri negatif çıkıpta down riskli doğan nice hasta var. Veya başka teşhis ve tanı konulan. Veya down riskli denilip sağlıklı doğan bebekler var. Hastanedeyken hidrosefali teşhisi konulmuş bir anne adayı vardı mesela onunda bebeği sağlıklı doğdu çok şükür. Kadın bebeği için hastane hastane gezmiş. Tarama testleri çoğu ülkede yasaklanmış. Geçerlilik ve doğruluk payı az olduğundan ve estatisliklere dayandığından. Aldırıp aldırmamak tabiki anne ve babanın kararı. Ama şunu unutmamak lazım tarama testi pozitif çıkıpta malesef sağlıklı olan bebeğini aldıran nice insan var. Birde bu açıdan bakın. Ben kimseye karışamam tabi. Net bir tanı olan bir şey olsaydı keşke de anne bilseydim diyebilseydi. Fetal DNA testinede her anne yaptırmaya maddi anlamda güç yetiremiyor malesef. Özel çocuğu olan bir insana neden kötü hissetti reyim ki?Ben kötü bir şey yazdığımı düşünmüyorum. Herkesin imtihanı farklı. Rabbim özel evladı olan melek annelerimize güç kuvvet versin. Bende olabilirdim benimde çocuğum hasta olabilirdi. Tabiki kolay değil. Allah kolay imtihanlardan geçirsin herkesi. Sağlıklı evlatlar nasip etsin tüm annelere🌺🌹