Hayırlı geceler herkese. Bu doğum hikayesini anlatmadan olmaz diye düşünüyorum☺belki bu vesileyle bir çok anneye umut olurum.
Belkide burada yaş olarak hepinizden büyüğüm🙃42yaşındayım. Bu yaşıma üç tane gül gibi evlat sığdırdım🌹hamdolsun. Bir oğlum var 7yaşında,bir kızım var4yaşında.Veee bugün 3.sezeryanla ikinci pamuk kızımı kucağıma aldım.
Hayat o kadar garip ki ilk oğlumu kucağıma aldıktan sonra 1yıl sonra planlı hamile kalırım dedim. Ama bilmiyordum hayatta hiç bir şeyin planlı gitmediğini. Kızım ve oğlumun arasında bir düşük birde kürtaj hikayem var. Herşey bizim beklediğimiz gibi değil ,zamanın ve kaderin akışına bırakmak lazımmış hayatı. Bunu öğrendim.
İki çocuğuma hamileyken tarama testlerinin hiç birini yaptırmamıştım.hamdolsun sağlıklılar Son çocuğumda doktorum yaşından dolayı yaptırmamız lazım dedi. O an boşluğa düşüp tarama testini yaptırdım. Sonucu doktora gösterdiğimde %70down sendromlu teşhisi konuldu.O an başıma yıkıldı herşey. Kendimi tutamayıp çok ağladım. Ama sonra dedim yasemin kendine gel. Down olsada canına kıymazsın sen. Özel bir meleğim var büyütürsün dedim. Kendi içimden. Ben kendimi teselli ettim hazırladım ama eşim çok kafasına taktı. Aldırmayı düşünmediğim için ne karından amniyon sıvısına nede diğer testlere gerek duydum. İçimde sadece üçüncü sezeryan korkusu vardı. Nasıl zorlanırmıyım diye.
Gebelik kolestazından 36haftalık kontrolümde doktorum hastaneye yatırdı beni 37de alacağız riske atamayız diye. Ve bugün sabah 9:35te sezeryana alındım.sezeryana alınmadan önce Meryem süresini açıp hem kızım hemde ben dinledik🌺önce belimden iğne yapıldı. Ve ameliyat esnasında boynumu fazla oynatmamam gerektiği söylendi. Bende dinledim. Dizlerim hemen uyuştu. Hangi ara açtılar hangi ara çıkardılar hiç anlamadım. 😀Diğer sezeryanlerimde bebeği alırken sanki içini kazıyormuş gibi bir his oluşmuştu. Ama bunda tık yok. Dedilerki tamam senin işin bitti.dedim hani bebek. Ne ağlama sesi duydum ne gördüm. Yanağına yasladık ya gördün ya demezlermi😀artık narkoz etkisimi bilmiyorum orası silinmiş bende😀down sendrom riski vardı sağlıklımı. Bir sıkıntısı yok gayet sağlıklı dendi. Ameliyathane nin başka oasına aldılar. Ve bebeğimle ilk teması ilk emzirme sürecini gerçekleştirdiler. Daha sonra kızım ve ben ameliyathaneden çıktık.
Üçüncü sezeryanım hiçte düşündüğüm gibi olmadı anlıyacağınız. Ayağımın uyuşukluğu geçtiğinde hemen yürümeye başladım ve kucağımda emzirebildim.
Bebeğine down sendrom riski koyulup nice para harcayan, gözyaşı döken annelere seslenmek istiyorum. İçimizdeki inancı yitirmeyin ve elinizi karnınıza koyup bol bol dua edin. Sırtınızı Allah’a dayadığınızda Rabbim Rahmetini gönderiyor gerçekten. Hamdolsun. İnş hepiniz güzel ve sağlıklı doğumlar yaşarsınız